Jutta
Jutta Entertainment 9 nov 2018

Disney+: naam, plannen en nieuwe series voor Netflix-killer zijn officieel

Dat Disney een eigen streamingdienst ging lanceren wisten we al, maar nu weten we eindelijk hoe die gaat heten: Disney+. Geen waanzinnig originele naam, maar dat doet niets af aan het aanbod: de streamingdienst kan terugvallen op de gigantische bibliotheek die Disney in de afgelopen decennia heeft opgebouwd. Van klassieke cartoons en animatiefilms tot live-action blockbusters.

Tijdens een call met investeerders werden naast de naam nog een aantal details bekendgemaakt. Zo zal de dienst eind 2019 gelanceerd worden en worden heel wat films en series speciaal daarvoor ontwikkeld.

Eind dat jaar zullen alle Disneyfilms van Netflix verdwijnen, in ieder geval in landen waar Disney+ beschikbaar zal zijn. Of België daarbij zit is vooralsnog onduidelijk, maar CEO Bob Iger heeft al aangegeven Disney+ zo snel mogelijk in Europa te willen lanceren. Overigens blijft Disney doorgaan met Hulu, een andere streamingdienst die vooral in Amerika populair is.

Het aanbod van Disney+

Het grote voordeel van deze streamingdienst is uiteraard dat Disney al een enorm eigen aanbod heeft. Da’s interessant voor de kijker, maar ook voor het bedrijf zelf, dat op die manier geen gedoe met licenties heeft. Zo kan Disney ook veel sneller internationaal uitbreiden.

Nieuwe series

Naast het bestaande aanbod wordt er ook nieuw materiaal ontwikkeld voor Disney+. Zo zijn er al een Marvel- en een ‘Star Wars’-serie in aantocht

De entertainmentgigant heeft daarnaast bekendgemaakt dat er een serie over Loki komt, je favoriete bad guy uit het Marvel-universum, die uiteraard vertolkt zal worden door Tom Hiddleston. Verder komt er nog een ‘High School Musical’-reboot en kun je rekenen op een geanimeerde ‘Monsters Inc.’-serie.

Het nieuwe seizoen van ‘Star Wars: The Clone Wars’ zal overigens énkel via deze dienst te streamen zijn. En het blijft niet bij één ‘Star Wars’-serie: naast ‘The Mandalorian’ krijgen fans een reeks over de spion Cassian Andor voorgeschoteld, die je nog kent uit ‘Rogue One: A Star Wars Story’. De serie speelt zich af voor de film, en Diego Luna zal opnieuw de hoofdrol vertolken.

Wat moet dat kosten?

Het is nog niet bekend hoeveel de streamingdienst gaat kosten, maar Disneys CEO Bob Iger heeft eerder al aangegeven dat het minder dan Netflix zal zijn. Laat maar komen!

Disney opent de aanval op Netflix met een van duurste series ooit gemaakt

Bron: Froot

Reageer op artikel:
Disney+: naam, plannen en nieuwe series voor Netflix-killer zijn officieel
Sluiten