Alrik
Alrik Entertainment 1 sep 2019

Bond gaat met de tijd mee: alles wat je moet weten over ‘No Time To Die’

Met ‘No Time To Die’ heeft de vijfentwintigste Bondfilm eindelijk een naam. Het watertanden is daarmee officieel begonnen en dit is alles wat je moet weten over de laatste film met Daniel Craig als 007.

Tegenwoordig kom je als filmmaker niet meer weg met alleen een mannelijke held en een vrouwelijke seksbom. Ook James Bond gaat met de tijd mee. In ‘No Time To’ Die wordt er gebroken met een aantal tradities. Zo zie je elektrische auto’s, een vrouwelijke 007 en is de bondgirl ingeruild voor een Bond woman. Zes feiten over de 25e James Bond.

Laatste keer Daniel Craig als James Bond

Met voorgangers als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan was de keuze voor de ongepolijste Daniel Craig als James Bond in 2006 een stijlbreuk. Maar het grote publiek sloot de Engelse acteur na ‘Casino Royale’ in de armen. Vervolgens speelde hij in ‘Quantum of Solace’ (2008), ‘Skyfall’ (2012) en ‘Spectre’ (2015).

Met ‘No Time To Die’ komt er een einde aan een tijdperk dat veertien jaar duurde. Wie de nieuwe James Bond wordt is nog niet bekend, al wordt er veel gespeculeerd. Daniel Craig zei eerder dit jaar tijdens een persconferentie: “Iedereen zou overwogen moeten worden, ook zwarte en vrouwelijke acteurs. Niet alleen als James Bond, maar over de hele linie.”

Eerste vrouwelijke 007

Waar je in ‘No Time To Die’ afscheid moet nemen van Daniel Craig als 007, maak je kennis met de eerste vrouwelijke en zwarte 007. Haar naam is Lashana Lynch, en je kent haar misschien als Maria Rambeau uit ‘Captain Marvel’.

Bond is met pensioen in het verhaal, dus moet er een vervanger komen. “Kom binnen, 007”, zegt M, hoofd van de fictieve Britse geheime dienst MI6, volgens de Britse krant The Mail on Sunday in een scène. Vervolgens zou niet Daniel Craig, maar Lashana Lynch binnen wandelen. Voor alle duidelijkheid: Lashana Lynch wordt niet de eerste vrouwelijke James Bond, maar de eerste vrouwelijke 007.

Rami Malek als bad guy

Rami Malek brak vorig jaar door met zijn met zijn rol als Freddie Mercury in ‘Bohemian Rhapsody’. Hij heeft niet alleen het perfecte gestalte om de frontman van Queen te vertolken, maar ook de ultieme kop voor een bad guy in James Bond. Dat is een mening en geen feit, maar regisseur Cary Fukunaga is het daar in ieder geval mee eens. Malek zei tijdens zijn presentatie: “Ik ben van plan het leven van James Bond zo lastig mogelijk te maken in zijn vijfentwintigste film”.

Bond Woman: Ana de Armas

De term bondgirl kan – hoewel het zelfs een officieel Nederlands woord is – niet meer volgens Phoebe Waller-Bridge, de vrouw die het script schreef voor ‘No Time To Die’. We spreken nu van een Bond woman, die minder seksistisch neergezet zal worden dan de bondgirl van weleer. Ana de Armas is de meest prominente Bond woman in ‘No Time To Die’. De Cubaans-Spaanse actrice ken je wellicht van haar bescheiden rollen in ‘War Dogs’ en ‘Blade Runner 2049’, binnenkort kent de hele wereld haar.

Elektrische Aston Martin

Nu ze toch verantwoord bezig zijn, waarom dan ook geen elektrische Aston Martin? Juist, die gaat er komen. De Aston Martin Rapide E is de eerste volledig elektrische auto van het Britse merk. De 6.0-liter V12 is vervangen door een accupakket van 65kW. Klinkt niet heel sexy, maar weet dat de twee aanwezige elektromotoren samen voor 610 pk zorgen en dat je binnen 4 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Daar weet Daniel Craig wel raad mee. Lees hier meer over de Rapide E.

‘No Time To Die’ gaat terug naar Jamaica

In de vijfentwintigste bondfilm keren we terug naar de bakermat van James Bond. Jamaica is natuurlijk het eiland waar Ian Fleming zijn huis ‘Goldeneye’ had, waar hij het grootste gedeelte van zijn bondverhalen schreef. In ‘No Time To Die’ leeft James Bond op Jamaica, waar hij geniet van zijn pensioen na helemaal klaar te zijn met zijn leven als geheim agent. Maar je voelt hem aankomen: nood breekt wet en hij moet toch weer aan de bak.

‘No Time To Die’ gaat 3 april 2020 in première in Groot-Brittannië, de datum voor de Belgische première is nog niet bekend.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Bond gaat met de tijd mee: alles wat je moet weten over ‘No Time To Die’
Sluiten