Thomas
Thomas Cars 7 okt 2019

Audi-bezitters volgens onderzoek slechtste chauffeurs

Als je regelmatig in de auto zit, heb je vast wel eens gemerkt dat niet iedereen op de weg even vriendelijk is. Zeker in de spits is het enorm frustrerend hoeveel bestuurders zich misdragen, maar wie zijn de slechtste chauffeurs?

Vorig jaar werden BMW-rijders uitgeroepen tot meest egoïstische en asociale weggebruikers. Dit jaar is die twijfelachtige eer weggelegd voor een ander Duits merk: Audi.

Ze geven zelden toe dat een een ongeluk hun schuld was, staan het vaakst dubbel geparkeerd, zetten hun Audi regelmatig ergens neer waar het niet mag, schreeuwen tegen andere weggebruikers en zo zijn er nog dertien andere vergrijpen waar Audi-rijders zich het vaakste schuldig aan maken. Dat is de uitkomst van een Brits onderzoek gehouden door tweedehands autowebsite Van Monster.

Volvo de beste, Audi de slechtste chauffeurs

Van Monster hield een enquête onder tweeduizend bestuurders en daar kwamen de Audi-chauffeurs niet best uit. Toch waren het niet alleen de mensen met vier ringen op de motorkap die zich schuldig maakten aan asociaal gedrag. Zo stappen Seat-rijders het vaakste uit om ruzie te zoeken en schelden Mazda-eigenaren er lustig op los.

Uit een onderzoek als dit komt natuurlijk ook naar boven welke bestuurders juist het meest beleefd en sociaal zijn op de weg. Die winnaar bevestigt wat we eigenlijk al wisten, namelijk dat Volvo-rijders hele prettige mensen zijn. Zo blijven ze het vaakst rustig en zijn ze, in tegenstelling tot Audi-chauffeurs, niet te beroerd om hun fouten toe te geven. De bestuurders van de Zweedse bolide kwamen op veel fronten het best uit de test.

En in België?

Let alleen wel even op voordat je jezelf als Volvo-rijder op de borst klopt of Audi-rijders gaat vermijden. De enquête werd uitgezet onder tweeduizend Britse weggebruikers. Het is dus nog maar de vraag of Audi-rijders er ook op de Belgische wegen het slechtst vanaf komen.

Zijn Audi-chauffeurs ook de grootste fraudeurs? Niet noodzakelijk, maar check zeker hoe je fraude kunt vermijden als je een tweedehandswagen koopt. 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Audi-bezitters volgens onderzoek slechtste chauffeurs
Sluiten