Leroy
Leroy Entertainment 30 jun 2019

Zien! Deze documentaire brengt de wereldwijde barbecuetraditie in beeld

Voor velen is barbecuen haast een heilige traditie. Een ritueel waarbij het verzamelen van een groep mensen het hoogste doel is, gevolgd door het eten van vlees- en visgerechten. In Australische documentaire met de originele titel ‘Barbecue’ wordt de wereldwijde barbecuetraditie op prachtige wijze in beeld gebracht.

De film van Matthew Salleh en Rose Tucker onderzoekt de verschillende tradities rond dezelfde bezigheid: vlees klaarmaken op de grill. Het verhaal wordt verteld vanuit twaalf landen en tientallen provincies. Van Texas tot de Syrische grens, van Zuid-Afrika tot Spanje. Wat de documentaire zo interessant maakt, is de psychologische benadering achter het fenomeen. Voor sommigen is barbecuen slechts vlees grillen, voor anderen is het een heuse lifestyle.

De barbecuetraditie op Netflix

De film is vorig jaar in première gegaan op het SXSW-filmfestival. De afkorting staat voor South by Southwest en het festival wordt al sinds 1987 jaarlijks in de lente gehouden in de Amerikaanse stad Austin in de Verenigde Staten. Da’s niet toevallig de hoofdstad van Texas, waar ze ook een diepgewortelde barbecuetraditie kennen. Vanaf heden kun je ‘Barbecue’ bekijken op Netflix.

Zin gekregen in een barbecue, of toch eerder in Netflix? Bij Manners is er voor ieder wat wils.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zien! Deze documentaire brengt de wereldwijde barbecuetraditie in beeld
Sluiten