Alrik
Alrik Entertainment 18 jul 2019

‘Diego Maradona’: 5 dingen die je moet weten over de documentaire

Voetballiefhebbers kijken al tijden uit naar 31 juli. Niet omwille van het nieuwe voetbalseizoen, maar omdat ‘Diego Maradona’ dan in première gaat. Deze vijf dingen moet je weten voordat je de documentaire van de Britse regisseur en documentairemaker Asif Kapadia bekijkt.

Opkomst en ondergang van een voetbalgod

Tegenwoordig kennen we Diego Maradona helaas als een tikje gek, maar ooit was het een voetbalgod die Argentinië in zijn eentje wereldkampioen maakte en SSC Napoli voor het eerst de Italiaanse landstitel bezorgde. Maar zijn carrière kende ook dieptepunten, zoals de dopingaffaire tijdens het WK van 1994 in de Verenigde Staten. De film vertelt een verhaal over de carrière van ‘Pluisje’, dus over de opkomst en ondergang van een waanzinnig talent. Maar het blijft bij zijn voetbalcarrière, dus de doorgedraaide man van nu blijft je bespaard.

Asif Kapadia, bekend van film over Senna

‘Diego Maradona’ is niet door zomaar iemand gemaakt. De man achter de film is Asif Kapadia, die voor zijn documentaire over Amy Winehouse (Amy’) een Oscar won. Ook maakte hij ‘Senna’, de veelgeprezen documentaire over de Braziliaanse F1-legende Ayrton Senna. Die laatste wordt gezien als een van de beste sportfilms ooit gemaakt. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan zijn zijde. De voormalige voetbalgod verleende zijn volledige steun.

500 uur aan archiefmateriaal

Mocht je denken alles van Diego Maradona al te hebben gezien, dan heb je het mis. Asif Kapadia kon putten uit onder meer vijfhonderd uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal, van voetbalbeelden tot interviews. De documentaire duurt in totaal 130 minuten.

Kijken in het Olympisch Stadion in Amsterdam

Op 31 juli gaat ‘Diego Maradona’ in de Belgische bioscopen in première, maar wie een beetje meer sfeer in de zaal wil kan op op 5 augustus afzakken naar het Olympisch Stadion in Amsterdam waar de documentaire dan vertoond zal worden. Documentairemaker Asif Kapadia zal van de partij zijn.

Trailer ‘Diego Maradona’

Als je nog niet aan het watertanden bent geslagen, dan doe je dat na onderstaande trailer wel:

Meer sportdocumentaires? Deze 9 staan op Netflix!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘Diego Maradona’: 5 dingen die je moet weten over de documentaire
Sluiten