De Dramathon is met zekerheid de beste loopwedstrijd ooit

Hou je van whisky, van Schotland en van lopen? Begin dan maar al te stretchen, want dit jaar vindt opnieuw de ‘Dramathon’ plaats, een loopwedstrijd langs een resem whiskydistileerderijen in de prachtige Speyside-regio in Noordoost-Schotland. En de winnaar gaat naar huis met … heel wat single malt whisky. 

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar het idee voor de Dramathon ontstond na een paar drams (glas whisky). Schotten Jon Dunderdale en Ian King, beiden lopers en grote single malt-liefhebbers wilden een tof evenement creëren en zijn daar bijzonder goed in geslaagd.

De Dramathon

Deelnemers lopen een ‘full dram’ van 42 kilometer, maar kunnen ook kiezen voor een halve marathon (‘half dram’), of de grootste afstand estafette-gewijs afleggen in een team van vier personen. Whiskyliefhebbers met een minder goede conditie ten slotte kunnen nog opteren voor een parcours van tien kilometer.

Dramathon

Afhankelijk van de gekozen afstand begin je bij een andere distilleerderij. Zo starten marathonlopers bij Glenfarclas, deze groep passeert meteen ook de meeste whisky-stokerijen alvorens over de finishlijn te strompelen. Die bevindt zich voor iedereen bij het bekende Glenfiddich, waar alle deelnemers een collectie miniflesjes whisky krijgen, what’s not to like.

Passeren nog de revue: Ballindalloch, Tamdhu, Knockando, Dalmunach, Aberlour en Balvenie, en natuurlijk heel wat prachtige landschappen, kastelen, rivieren en pittoreske Schotse dorpjes.

Inschrijven?

Vorig jaar namen er zo’n duizend whisky-enthousiastelingen deel aan de race, waarvan een vijfde niet uit Schotland zelf kwam. Dus verzamel al je vrienden – ja, ook de slome mannen – want wij denken dat je hiermee het beste excuus ooit hebt om whisky te gaan drinken in Schotland.

Inschrijven kan nu al, maar de Dramathon vindt pas plaats op 19 oktober, zo heb je nog genoeg tijd om aan je conditie te werken. Motivatie nodig? Sluit je dan aan bij de Strava-groep die voor het event werd aangemaakt of denk gewoon aan de beloning wanneer jullie aankomen bij Glenfiddich.

Waarom een blended whisky even goed is als een single malt

Bron: Esquire US

Reageer op artikel:
De Dramathon is met zekerheid de beste loopwedstrijd ooit
Sluiten