Lesley
Lesley Life 8 jun 2019

Je drank koel houden deze zomer? Dankzij deze tips blijft je pintje fris

De zomers in België worden steeds warmer en na een lange werkdag heb je dan ook maar zin in één ding: een gloeiende barbecue en een frisse pint. De barbecue warm houden lukt je nog wel, maar hoe blijft dat bier koud? En hoe koel je snel fles witte wijn? Dankzij deze tips blijven je drankjes ook buiten de koelkast fris.

Grijp naar je keukenrol

Wanneer je flessen frisdrank, bier of wijn snel wilt koelen, rol ze dan apart in vochtig keukenpapier en leg ze tien tot vijftien minuten in de vriezer. Het vocht van het papier zal verdampen, wat ervoor zorgt dat je drankje sneller afkoelt.

Vries wat druiven in

Natuurlijk kun je een glas wijn serveren met ijs, maar wanneer je een goede (lees: dure) wijn wilt drinken vinden wij het persoonlijk zonde om daar een waterig drankje van te maken. Bevroren druiven bieden dan de oplossing. Wees niet bang dat je wijn daardoor te veel naar druif gaat smaken: het velletje van een druif zorgt ervoor dat de smaak netjes in de druif blijft en niet met je wijn mengt.

Voeg wat zout toe

Nee, niet aan je drankje. Voeg een paar handjes zout aan je emmer met ijs toe en roer goed door. Zout zorgt ervoor dat de temperatuur van het ijs iets stijgt waardoor het gaat smelten. Dat lijkt misschien iets wat je wilt voorkomen, maar dat is het niet! Op die manier gaat het ijs namelijk net beter rond je flessen zitten en koelen je drankjes dus ook sneller. Het maakt niet uit welk zout je hiervoor gebruikt, al zouden we niet snel een paar handjes fleur de sel in de emmer strooien.

Houd drank koel met flessen water

Wanneer je drank lekker koel is, wil je dat natuurlijk ook zo houden. Dat doe je met flessen bevroren water die je bij je drank steekt. Voordeel: zodra alles iets begint te smelten heb je ook nog eens lekker koud water op een warme dag.

Liever een iets minder traditionele manier? Dit ‘dekentje’ houdt je pint ook fris.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Je drank koel houden deze zomer? Dankzij deze tips blijft je pintje fris
Sluiten