Thomas
Thomas Cars 5 dec 2018

Dronken man valt in slaap achter het stuur, Tesla krijgt de schuld

Zelfrijdende auto’s zijn de toekomst en als het goed is gaan ze ons leven een stuk gemakkelijk maken. In de nabije toekomst kun je dan bijvoorbeeld Manners lezen terwijl je tegen 130 kilometer per uur over het linkerrijvak raast. Wie wil dat nu niet? Als de techniek zich een beetje goed ontwikkelt, kunnen we straks zelfs stomdronken in de auto stappen. Een Amerikaan besloot om dit nu al te proberen en viel in slaap toen hij dik 110 per uur reed in zijn Tesla. Opvallend genoeg kreeg de auto van Elon Musk de schuld.

De discussie die na afloop ontstond was een beetje een kip of ei-verhaal. Volgens sommigen viel hij in slaap, omdat de Tesla zichzelf prima kan redden. Gewoon de automatische piloot aan en gaan. Als hij in een gewone auto had gezeten, had dit niet gekund en was hij mogelijk niet dronken in de auto gestapt.

Volgens anderen is de automatische piloot van Tesla juist zijn redding geweest. Als de bestuurder in slaap was gevallen terwijl hij 110 per uur reed in een gewone auto, dan had hij dat waarschijnlijk niet kunnen navertellen.

Slapen in je zelfrijdende Tesla

Een ander voordeel is dat de arrestatie een stuk soepeler verliep dankzij de automatische piloot. De agenten gingen voor de 45-jarige slaapkop Alexander Samek rijden en remde langzaam af. Ze hoefden dus geen sirenes te gebruiken, want de elektrische auto van Elon Musk is zo slim om zelf snelheid terug te nemen. Zo kon de auto tot stilstand worden gebracht, zonder de bestuurder wakker te maken. Dat mocht de politie dus zelf nog doen, om vervolgens te ontdekken dat hij straalbezopen was.

Lang leven de automatische piloot

Dit is natuurlijk ontzettend dom en gevaarlijk van de man, maar het is niet ondenkbaar dat dit in de toekomst gewoon mogelijk is. Er komt een moment dat een auto beter kan rijden dan jij. Daardoor hebben we meer tijd voor andere dingen achter het stuur. Of dat op de moto ook gaat lukken is dan weer een andere vraag.

Vergeet de zelfrijdende auto, BMW heeft de zelfrijdende motor

Reageer op artikel:
Dronken man valt in slaap achter het stuur, Tesla krijgt de schuld
Sluiten