Thomas
Thomas Health 9 jan 2020

Maand zonder alcohol: dankzij deze tips ga je Dry January volhouden

Een maand lang geen alcohol drinken is goed voor je gezondheid, maar als je graag een pintje of een goeie whisky lust zeker niet gemakkelijk om vol te houden. Daarom hebben we een zestal tips voor je klaarstaan die je gaan helpen om Dry January ook echt droog te houden.

1. Blijf uit de buurt van verleiding

Je moet jezelf natuurlijk niet thuis opsluiten met een fles water, maar wanneer je geen alcohol wilt drinken helpt het wel om plekken te vermijden waar je het gewend bent om een pintje te bestellen. Dat wil je nu juist vermijden. Dry January is een mooie kans om op zoek te gaan naar activiteiten die niet verbonden zijn aan alcohol en even een break te nemen van je stamcafé.

2. Zoek een Dry January-buddy

Samen sta je sterker en dat geldt ook voor deze uitdaging. Overtuig iemand die dichtbij je staat om mee te doen aan Dry January. Een vriend, je lief, huisgenoot, broer, teamgenoot of wie dan ook. Je slaagkans schiet de hoogte in als je iemand hebt die hetzelfde doormaakt. Jullie kunnen elkaar steunen en ook meteen in de gaten houden.

3. Vergeet jezelf niet tussentijds te belonen

Het euforische gevoel wanneer je Dry January overleeft hebt is natuurlijk waar je het voor doet (dat en een gezonde lever), maar vergeet niet jezelf tussendoor te laten weten dat je goed bezig bent. Haal na de eerste week sushi bij je favoriete restaurant of beloon jezelf halverwege met een nieuwe outfit. Zo blijf je gemotiveerd.

4. Versla je cravings op een gezonde manier

Als je geen alcohol meer mag drinken, is de kans groot dat je het gaat vervangen door iets anders. Dat kan van alles zijn, maar vaak zijn het niet de meest gezonde opties. Als een dolle beginnen snacken omdat je geen alcohol mag drinken is ook een beetje zonde. Dry January is goed voor je gezondheid en dat doe je door troep te eten weer teniet. Zorg daarom dat je alle junkfood de deur uit doet en gezonde snacks in huis haalt.

5. Blijf bezig

De grootste tegenstander in deze strijd is je brein. Je gaat tijdens deze maand zeker een paar keer denken aan een koud biertje, mooie volle rode wijn of prachtige oude whisky. Daarom is het belangrijk om afleiding te hebben. Neem bijvoorbeeld een abonnement op de fitness (en gebruik het), koop een nieuw game voor je PlayStation of volg een cursus. Het kan allemaal.

6. Ontdek de wereld van de virgin cocktails

Jezelf trakteren op een spannend aperitief of smaakvolle cocktail kan tijdens Dry January ook zonder alcohol. Er zijn namelijk genoeg smaakcombinaties die je kunt maken zonder dat er drank aan te pas hoeft te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze straffe mocktails.

Dry January volhouden

We gaan niet zeggen dat het gemakkelijk wordt, maar het is echt goed te doen. Dry January is maar één maand en bovenstaande tips gaan je zeker helpen. Vergeet vooral niet waarom je het doet, dan komt het helemaal goed.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Maand zonder alcohol: dankzij deze tips ga je Dry January volhouden
Sluiten