Louis
Louis Life 13 apr 2019

Deze muziek moet je spelen om muggen weg te houden

Muggen zijn dat onderdeel van de zomer waar niemand op zit te wachten. Het is zalig warm, je zit buiten met al je vrienden een lekker pintje te drinken en voor je het weet sta je vol de muggenbeten. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om muggen weg te houden zoals geurkaarsen en sprays, maar blijkbaar kan muziek ook helpen. Een minpuntje: het is waarschijnlijk niet je favoriete Spotify-playlist. Ja, we hebben het over dubstep.

Dubstep, het is niet voor iedereen weggelegd en al helemaal niet voor muggen, zo blijkt uit een paper die gepubliceerd werd in het vakblad Acta Tropica. Het muziekgenre zit vaak vol stevige beats en agressieve geluiden en daar moeten die rotbeesten niks van weten.

Een verlaagd libido door dubstep

Wetenschappers zijn er achter gekomen dat deze combinatie zorgt voor een verlaagd libido bij muggen, waardoor er minder muggen bijkomen. Daarnaast verlaagt ook de kans dat ze steken als je een dubstep-plaatje oplegt.

De onderzoekers deden in dit geval testen op de aedes aegypti (de gelekoortsmug). Deze mug brengt niet alleen gele koorts met zich mee, maar ook het zikavirus en de knokkelkoorts. Dit onderzoek zou een nieuwe stap kunnen zijn in het voorkomen van deze ziektes.

Koop Skrillex, de nieuwe anti-muggen spray

Ok, dus dubstep verlaagt het libido van muggen, maar welke nummers werken het best? Als je echt alle zespotige minivampiers wilt weghouden, zet dan ‘Scary Monsters and Nice Sprites’ van Skrillex op repeat. Waarom? Niet alleen is dit een van de meer oldschool en bekende nummers van Skrillex, het nummer verandert ook vaak van toonhoogte en heeft zeer agressieve vibraties, die de muggen in verwarring brengt. Pas wel op, niet alle muziek is goed om ze weg te houden. Muziek met een lage frequentie zorgt er zelfs juist voor dat muggen actiever worden en dat is het laatste wat je wil.

Jaag de muggen ‘s ochtends al weg met deze handige alarm-app!

Word elke ochtend gewekt door je favoriete muziek

Bron: Men’sHealth 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Deze muziek moet je spelen om muggen weg te houden
Sluiten