Thomas
Thomas Entertainment 10 feb 2019

Zo duur is het bizarre dieet van The Mountain uit ‘Game of Thrones’

2018 was een uitstekend jaar voor Hafþór Júlíus Björnsson. De krachtpatser uit IJsland brak het wereldrecord deadlift, werd voor de achtste keer de sterkste man van IJsland, voor de vierde keer de sterkste man van Europa en werd zelfs voor het eerst in zijn leven de sterkste man ter wereld. Tussendoor is hij ook nog op de set van ‘Game of Thrones’ te vinden om zijn rol als The Mountain te vertolken. Hoe flikt hij dit allemaal? Door goed te eten natuurlijk!

In een interview met CNBC vertelde de spierbundel uitgebreid over zijn dieet. De ongelofelijke prestaties die Hafþór Björnsson levert, kosten veel toewijding. Niet alleen in de fitness, maar ook in de keuken. “Ik ben zeer gedisciplineerd en gefocust als het aankomt op training en voeding, en ik ben altijd voorbereid. Dat is naar mijn mening de sleutel tot succes,” aldus de sterkste man ter wereld.

Het bizarre dieet van The Mountain

Om zijn zware trainingsschema vol te kunnen houden, eet The Mountain zeven keer per dag. En dan hebben we het niet over lichte tussendoortjes. Zo begint hij de dag met zes eieren, zes plakken bacon en een bak rijst. Ook de andere zes maaltijden zijn behoorlijk indrukwekkend. Hele kippen, kilo’s groenten, rijst, zalm, zoete aardappel, havermout, eieren, avocado’s en zijn favoriet: ribeye. Het verdwijnt allemaal in deze gespierde verbrandingsoven.

View this post on Instagram

Must-See TV: The 2018 Arnold Strongman Classic will air on CBS Sports Network Tonight (Dec. 20) at 9PM EST and Dec. 25 at 8PM EST. Thank You @roguefitness and @cbssports! #ArnoldStrong #strongman ?: Rogue Fitness

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

We raden je sterk af om dit dieet klakkeloos te kopiëren. Niet alleen omdat het veel te veel is voor een gewone man, maar vooral omdat het slecht is voor je bankrekening. CNBC heeft uitgerekend hoeveel The Mountain kwijt is om zijn lichaam van brandstof te voorzien. Op basis van de actuele supermarktprijzen komen ze uit op 426 dollar per week, omgerekend 375 euro. Voor één enkele persoon, ja (hoewel zijn vrouw misschien weleens een hapje uit zijn bord mag stelen).

12.000 calorieën per dag

Dat is een ontzettend hoog bedrag, want volgens onderzoek kost het dieet van de gemiddelde man (tussen 19 en 50 jaar) zo’n 85 procent minder. Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft berekend dat een gewone kerel tussen de 42,50 en 84,40 dollar per week kwijt is aan eten. Maar goed, Björnsson heeft tussen de 10.000 en 12.000 calorieën per dag nodig om zijn training vol te kunnen houden, waar een normale man gemiddeld 2500 calorieën per dag nodig heeft.

Flinke investering

De sterkste man ter wereld worden kost dus niet alleen veel moeite, tijd, zweet en tranen, maar ook behoorlijk wat geld. Per jaar is de krachtpatser uit IJsland bijna 20.000 euro kwijt aan eten alleen. Je moet het er maar voor over hebben.

Video: The Mountain is de sterkste man van het jaar

Reageer op artikel:
Zo duur is het bizarre dieet van The Mountain uit ‘Game of Thrones’
Sluiten