Lesley
Lesley Life 3 mei 2018

Dit duurzame huis is gebouwd met een 3D-printer

Er wordt volop geëxperimenteerd met 3D-printers, niet alleen in de medische wereld, maar ook in die van de architectuur. Dit duurzame huis in the middle of nowhere werd door een Amerikaans architectenbureau geprint en het resultaat is verbluffend.

Print eens een huis

Het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings & Merrill en een team van de universiteit van Tennessee zijn een samenwerking aangegaan om een van de grootste 3D-realisaties tot nu toe te maken: een huis.

Het huis heet Additive Manufacturing Integrated Energy structure (afgekort AIMIE 1.0) en het is volledig gemaakt met een 3D-printer. De designers geven met dit project een klein kijkje in het off-the-grid mobiele leven dat in de toekomst waarschijnlijk veel gebruikelijker zal worden.

duurzame huis 3d-printer

Zonne-energie

Het 3D-geprinte huis ziet er nog niet heel leefbaar uit, maar er is zeker wel nagedacht over de mogelijkheden. Het huis en de auto (een soort camper dus eigenlijk) zijn duurzaam en kunnen elektriciteit opwekken en als energiebron fungeren.

Aan de binnenkant van de hypermoderne camper vind je een koelkast, lichten en een kraan die allemaal werken op zonne-energie. Als de apparaten niet aan staan, wordt de elektriciteit van de zonnepanelen opgeslagen in de accu van het huis. De auto is ook voorzien van een batterij en een generator die het huis kan voorzien van energie als de zon niet schijnt.

duurzame huis 3d-printer

De toekomst?

Duurzaamheid is een rode draad in het project. Met een 3D-printer kun je namelijk iets ontwerpen en precies zo uitprinten, waardoor er geen afval overblijft. Het zal nog wel een tijd duren voor AIMIE 1.0 te koop is – als het überhaupt ooit op de markt verschijnt -, maar het is alvast een knap staaltje technologie.

Reageer op artikel:
Dit duurzame huis is gebouwd met een 3D-printer
Sluiten