Lena
Lena Style 21 jul 2019

Deze schoenen zijn gemaakt van cannabis (maar je kunt ze niet oproken)

Op het online financieringsplatform Kickstarter kom je de ene gadget na de andere tegen. Sommigen zijn ietwat vreemd – zoals een pocketdrumstel -, anderen zijn dan weer verbazingwekkend slim. Elke week lichten wij een uitvinding toe die bij ons een grote indruk naliet. Deze week: de eerste sneakers gemaakt van cannabis.

Met de hennepplant kun je zoveel meer mee doen dan de boel gewoon oproken.

DopeKicks

DopeKicks is het allereerste bedrijf dat schoenen heeft ontwikkeld die gemaakt zijn van de hennepplant. Volgens hen is dit een supermateriaal en kent het veel industriële toepassingen.

Design

De Amerikaanse bedenkers wilden een simpele schoen ontwerpen voor de buitenmens, de sportmens en de avonturier. De schoen is daarom ontzettend flexibel en ook zeer licht. Ook is ‘ie waterproof.

Duurzaam

Hennep verbruikt drie keer minder water dan katoen. Het is ook een volstrekt ecologisch materiaal. Ook de onderkant van de schoon en de zool zijn ecologisch gemaakt. De onderkant is gemaakt van gerecycleerd rubber en de zool van de beste Portuguese kurk, wat een natuurlijk materiaal is. De schoenen zijn antibacterieel en honderd procent vegan.

Check het zelf in deze review.

Kickstarter

  • Goal: 8984 euro
  • Bereikt: 38.701 euro
  • Prijs: 80 euro

Meer gadgets? Je vindt ze hier.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze schoenen zijn gemaakt van cannabis (maar je kunt ze niet oproken)
Sluiten