Alrik
Alrik Wheels 14 nov 2019

Elon Musk onthult de eerste Europese Tesla-fabriek

Dat er een vestiging van Tesla in Europa komt, is al even bekend. Stiekem hoopten we dat die in België zou liggen, maar dat gaat dat niet door. Elon Musk heeft onthuld dat de eerste Europese Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn wordt gebouwd.

Eerder dit jaar leek de gigafactory van Tesla nabij de Nederlandse grens te komen. Volgens Nordwes Zeitung zou de fabriek in het Duitse Emden komen te staan, in de deelstaat Nedersaksen. Maar als het bij één CEO zinloos is om te speculeren, dan is het bij Elon Musk.

Eerste Europese Tesla-fabriek naast het nieuwe vliegveld van Berlijn

Toegegeven, Elon Musk werd eerder dit jaar in de buurt van Emden gespot terwijl hij de omgeving verkende, maar gisteren kwam het hoge woord eruit. “🖤♥️💛 GIGA BERLIN 💛♥️🖤”, schreef de Tesla-baas op Twitter. Een duidelijke boodschap. Later werd bekend dat de gigantische fabriek bij het nieuwe vliegveld van Berlijn gebouwd gaat worden.

Tesla Model Y

Niet lang daarna gooide Elon Musk er nog een onthulling uit op Twitter: “We bouwen batterijen, aandrijflijnen en voertuigen, beginnend met de Tesla Model Y”. Of populaire modellen als de Model 3 hier later ook gebouwd gaan worden, is niet bekend. Feit is dat de Model Y straks in België een stuk goedkoper zal zijn, omdat de import- en vervoerskosten vervallen. Veel meer details over de fabriek en de bouw ervan zijn nog niet bekendgemaakt.

Zo zal de gigafactory er van boven ongeveer uitkomen te zien (Bron: Tesla)

Elon Musk was deze week aanwezig tijdens een awardshow, waarin de Tesla Model 3 als beste auto in zijn segment werd uitgeroepen. Daarmee werden onder meer de BMW 3 Serie en de Audi A3 verslagen. Elon Musk lichtte tijdens de awardshow toe waarom hij met voor de eerste Europese Tesla-fabriek voor Berlijn heeft gekozen. “Iedereen weet dat de Duitse bouwkunde subliem is. Dat heeft meegespeeld in de keuze voor deze locatie. We willen ook een engineering en design-center in Berlijn bouwen, omdat de Duitse hoofdstad de beste kunst ter wereld heeft.”

🚘 Check ook: Tesla’s Cybertruck wordt onthuld in ware ‘Bladerunner’-stijl

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult de eerste Europese Tesla-fabriek
Sluiten