Style

EHBB: Eerste Hulp Bij Baardschilfers – 4 eenvoudige tips

Zelfs de volste baard gaat met deze tips zonder roos door het leven

Als je een baard hebt dan zijn baardschilfers of baardroos zowat de grootste vijand van die haren rond je kin en wangen. Het jeukt als de pest en het ziet er niet meteen smakelijk uit. Wij geven je enkele tips om dat probleem op te lossen. 

Hoe ontstaan baardschilfers?

Wanneer je je baard niet voldoende verzorgt, of wanneer je last hebt van de winterkou, kan je huid uitdrogen en kunnen huidschilfers zich in de baardharen nestelen. Je kan daarnaast ook last krijgen van baardschimmels. Dat zijn gisten die sneller groeien op plekken waar je slecht of niet reinigt. Schimmels komen veel minder voor dan baardschilfers, maar ook die wil je bestrijden en liever nog voorkomen.

Tip #1. Reinigen en hydrateren

Allereerst is het noodzakelijk dat je je huid goed reinigt en hydrateert, zowel met water als met een geschikt reinigingsproduct. Hydrateren doe je met een vochtinbrengende crème, want water alleen zal je huid net uitdrogen.

Tip #2. Shampoo en conditioner

Was je baard met een shampoo tegen roos. Voor een normale hoeveelheid baardschilfers kan je gerust een flacon uit de supermarkt halen, maar bij extreme vormen van roos ga je best eens langst bij de apotheker.

Tip #3. Baardolie aanbrengen

Het is bovendien ook belangrijk dat je je baard inoliet. Dat doe je op een droge baard, zodat de olie zeker goed kan intrekken.

Tip #4. Borstel je haar

Tot slot is het altijd mooi meegenomen als je even met een borstel door je baard gaat. Zo verspreid je de olie beter en haal je nog resterende schilfers weg.

Wil je ook weten hoe je je baard kan trimmen? 

Bron: Men’s Health

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


23-02-2019 - Lissa