Entertainment 11 okt 2018 Jan

Geen grap: de eerste opgenomen Netflix-verslaafde is een feit

Dat je aan Netflix verslaafd kunt raken is niet nieuw, maar een Indiase kliniek heeft nu voor het eerst een Netflix-verslaafde moeten helpen om van zijn verslaving af te komen. 

De eerste officiële Netflix-verslaafde

Niemand zal ervan opkijken als je een of twee uurtjes Netflix kijkt en zelfs een hele avond bingewatchen wekt weinig argwaan op. Als je dit te vaak doet, kan het echter wel eens uit de hand lopen. Een man uit India speelde het klaar om gemiddeld zeven uur per dag naar Netflix te kijken. En dat gemiddelde werd gemeten over een periode van maar liefst zes maanden.

Zijn dwangmatige gewoonte begon lichamelijke klachten te veroorzaken, maar het vervelende was dat hij niet uit eigen beweging kon stoppen. Dus werd hij opgenomen in een psychiatrische kliniek om hem te behandelen tegen zijn Netflix-verslaving.

Netflix als vluchtgedrag

Volgens de Indiase digitale afkickkliniek was de patiënt een zesentwintigjarige man, die al lange tijd werkloos was en door zijn familie onder druk werd gezet om geld te verdienen. Netflix hielp hem om zijn zorgen te vergeten. En als je zeven uur per dag naar je scherm zit te gapen gokken we dat hij véél zorgen had.

Verantwoordelijkheid

Het is duidelijk dat we met z’n allen veel tijd aan Netflix spenderen: de streamingdienst neemt maar liefst 15% van het totale streamverkeer voor zijn rekening. Uit de cijfers van het bedrijf blijkt daarnaast dat een gemiddelde gebruiker vijftig minuten per dag aan de service besteedt.

Het probleem van een verslaving aan technologie als Netflix, wordt door sommige grote bedrijven erkend. Zo biedt YouTube je de mogelijkheid om na een bepaalde van onafgebroken filmpjes kijken, een pauze te nemen. Ook Google en Apple bieden je verschillende mogelijkheden om je schermtijd op je telefoon te beperken. Het zou dus geeneens zo’n gek idee zijn als Netflix een dergelijke optie zou aanbieden. In de tussentijd hou je het best zelf je Netflix-verslaving in de gaten.

Pijnlijk: zoveel films uit de ‘IMDb Top 250’ staan op Netflix

Bron: The Times

Reageer op artikel:
Geen grap: de eerste opgenomen Netflix-verslaafde is een feit
Sluiten