Wheels

Op deze elektrische brommers race je terug naar de jaren ’70

Eens wat anders dan een elektrische fiets

Het bedrijf Onyx houdt van mopeds en dan voornamelijk die van de nostalgische soort. Ze brengen ze wel mee naar de moderne tijd, want hun nieuwe bijdrage aan de wereld is een duo elektrische brommers met een jaren ’70 feel.

Onyx elektrische brommers

Het eerste model is de RCR, die volgens de makers een huwelijk is tussen pure adrenaline en stijl. Het brommertje ziet er inderdaad erg stijlvol uit en mixt zwart, metaal en hout voor dat nostalgische gevoel. Het ding is goed voor 72 volt en een topsnelheid van 96 km per uur.

elektrische brommers

Hij zou perfect zijn om zowel op als naast de gebaande paden op onderzoek uit te gaan en heeft daarvoor een rijbereik van zo’n 72 tot 120 km. Da’s heel wat meer dan een elektrische fiets.

Als je een van deze elektrische brommers ziet, word je waarschijnlijk meteen verliefd en kun je naar Indiegogo gaan om te helpen met de financiering van het project. Voor 2214 euro kun je hem bemachtigen en als het goed is komt hij dan in december naar je toe.

Onyx CTY: The Free Spirit

De Onyx CTY is het slankere broertje van de RCR en komt met dezelfde kleurencombinatie en stijl. Hij ziet er wat minder robuust uit dan de RCR en lijkt een wat vrijere geest te zijn. Niet alleen het formaat is wat kleiner, ook zijn vermogen is wat afgeslankt.

elektrische brommers

Zo krijg je met de CTY moped 42 volt aan instant torque en kun je tot zo’n 48 km per uur racen. Dit exemplaar is wat braver en is eerder bedoeld om in de stad mee rond te rijden (vandaar de naam CTY voor city, duh). Om door de stad te manoeuvreren geeft de batterij je een actieradius van 4o tot 64 km. De CTY is wat goedkoper dan de RCR en komt met een prijskaartje van 1597 euro.

16-06-2018 - Jutta