Marlon
Marlon Bikes 21 nov 2019

Stoerder dan verwacht: de elektrische crossmotor van Segway

Segway is niet meteen een bedrijf dat je linkt aan offroad-ritjes met de motor, integendeel. Toch is de fabrikant van het meest debiel uitziende urban vervoermiddel ooit, er in geslaagd om een stoere crossmotor te ontwerpen, en die is nog volledig elektrisch ook. 

Tijdens de EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori ofte de Milanese motorshow) stelde Segway de elektrische dirt bike voor. De ontwerpers zijn er behoorlijk in geslaagd om de wereld van het motorcross te combineren met die van de mountainbike. Je ziet dat de crossmotor van Segway het beste van twee werelden heeft: de compacte motor maakt hem haast zo lichtgewicht als een mountainbike, maar wat design betreft sluit hij aan bij pakweg de Kawasaki KLX 125.

crossmotor van segway
Bron: Segway

Elektrische crossmotor van Segway komt in twee varianten

Segway stelde de crossmotor voor in twee varianten, de X160 en de X260. Die worden allebei aangedreven door krachtige elektromotoren, waardoor ze dus gecategoriseerd worden als motor en niet als e-bike, al valt daar over te twisten.

De X160 haalt maximaal vijftig kilometer per uur en je kan er 120 kilometer mee rijden voor je ‘m moet opladen. Met de X260 geraak je even ver, maar hij is met 75 kilometer per uur een stukje sneller.

crossmotor van segway
Bron: Segway

Offroad-avonturen met Segway

Beide uitvoeringen van de elektrische crossmotor zijn ideaal voor een rondje door het bos: door hun lichte gewicht (respectievelijk 48 en 55 kilo) zijn ze immers heel wendbaar. Bovendien kan de dirt bike tegen een stootje: hij is vervaardigd uit hoogwaardige aluminium motorcross-onderdelen.

crossmotor van segway
Bron: Segway

Binnenkort verkrijgbaar

In de Verenigde Staten zou de Segway dirt e-bike in het eerste kwartaal van 2020 op de markt komen voor de aantrekkelijke prijs van 2700 dollar voor de X160 en 4000 dollar voor de X260. Het is nog niet duidelijk of we er dan ook in België gaan mee kunnen crossen, al zouden deze vijf routes in de Ardennen daar prima geschikt voor zijn.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Stoerder dan verwacht: de elektrische crossmotor van Segway
Sluiten