Bikes 10 jun 2019 Lesley

Elektrische fiets: geen terrein te heftig voor deze driewieler

Elektrische fietsen heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Doorgaans betekent dat afwisseling met een spannend frame of extra technische snufjes. De Rungu valt echter in een categorie apart en dat weet je meteen als je de fiets ziet. Het rijtuig ziet er namelijk uit als een fatbike, maar dan met twee wielen aan de voorkant om echt elk terrein te kunnen bedwingen.

Elektrische fiets met drie wielen

In een gesprek met Electrek legt Rungu-CEO Peter Godlewski uit hoe de fiets tot stand is gekomen. Vanaf het begin was het al de vraag hoe ze een elektrische ATV (all terrain vehicle) konden maken met onderdelen van een fiets. De bedoeling was namelijk om met een rijtuig op de proppen te komen met dezelfde capaciteiten als een ATV, maar dat net zo licht en wendbaar was als een fiets.

Het lijkt erop dat die missie met de Rungu is geslaagd en het mooie is dat de twee wielen aan de voorkant niet eens een gimmick zijn. Het tweede wiel zorgt er daadwerkelijk voor dat je op ruige terreinen een stuk soepeler vooruitkomt. Je hebt onder andere veel meer grip als je te maken krijgt met ijs, sneeuw, zand en modder.

Foto’s: Rungu

Behoorlijke actieradius op de weg

De Rungu komt in verschillende versies, van een instapmodel tot een bad-ass Juggernaut Rubicon Trail Edition, waar je dan ook ruim 5000 euro voor mag neertellen. We kijken hier naar het goedkoopste model en dat is de Juggernaut MDV Standard. Die is uitgerust met een Rungu 15Ah-batterij, die op de weg goed zou moeten zijn voor een rijbereik van 192 km. Dat wordt helaas wel een stuk minder als je je van de gebaande wegen begeeft.

Offroad kun je maximaal zo’n 32,5 km rekenen op trapondersteuning van de elektrische fiets. De batterij zou wel redelijk snel weer opgeladen zijn. Met de dual 7,5A-oplader zou de klus binnen 2,5 uur gepiept moeten zijn. Verder kun je aan de slag met tien versnellingen voor nog meer controle over je rit.

Rungu Shop

Op de Rungu-website kun je alle modellen uitgebreid bekijken en met elkaar vergelijken. Het goedkoopste elektrische model kost je omgerekend zo’n 3000 euro en je kunt verder nog wat aanpassingen maken, zoals het toevoegen van modderkleppen als je al weet dat je door de modder gaat rijden.

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: geen terrein te heftig voor deze driewieler
Sluiten