Lesley
Lesley Bikes 13 aug 2019

Elektrische fiets of retro brommer? Maak kennis met de Titan R

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Niet alleen oude mensen, maar ook de jeugd rijdt er maar al te graag op rond. Naast de wat goedkopere varianten zijn er ook hele stijlvolle uitvoeringen verkrijgbaar. De Titan R, die veel weg heeft van een brommer, is daar het beste voorbeeld van.

Titan R: elektrische fiets vermomd als retro brommer

De Titan R is afkomstig van Tempus Electric Bikes, die het model onlangs lanceerde. De fiets is voorzien van ingebouwde LED-verlichting en beschikt zowel vooraan als achteraan over hydraulische schijfremmen. Ook heeft de naafmotor een vermogen van maar liefst 1000 Watt. Hierdoor wordt de topsnelheid van de Titan R op zo’n 45 kilometer per uur geschat.

De elektrische fiets doet qua uiterlijk denken aan zo’n oude schakelbrommer en heeft een verwijderbare lithium-ion-batterij met een actieradius van 46 tot 65 kilometer.

titan r
Foto: Tempus Electric

Daarnaast is deze stoere e-bike voorzien van all-terrain banden, stevige wielen en een aluminium voorvork met kroonvering. Het is hierdoor niet alleen een fijn vervoermiddel om mee naar je werk te gaan, maar juist ook voor de wat meer avontuurlijke tochten.

Het schermpje dat voorop de fiets zit voorziet je tijdens het rijden van alle benodigde informatie. Denk hierbij aan zaken als snelheid, accuduur, tijd, trapondersteuning en limietsnelheid.

titan r
Foto: Tempus Electric

De Titan R (1000W) is verkrijgbaar voor 2595 euro. Er zijn zowel modellen met zwart frame als grijs frame. Een overzicht van alle technische specificaties en overige features vind je hier.

Elektrische fietsen zijn de toekomst

Het mag dan even geduurd hebben, maar de tijd dat de elektrische fiets alleen voor bejaarden was is voorbij. Ze zijn niet alleen ideaal om mee naar je werk te fietsen, je kunt ze ook inzetten in een bergachtig gebied. Zelf een e-bike kopen? Hier moet je rekening mee houden.

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Elektrische fiets of retro brommer? Maak kennis met de Titan R
Sluiten