Wheels

Een elektrische mountainbike voor watjes? Niet met dit exemplaar

Kom maar op met die stunts

Specialized staat bekend om hun elektrische fietsen en de zogenaamde Stumpjumper is zeker een van de pronkstukken. Na hun eerste elektrische mountainbike bleven ze echter niet op hun lauweren rusten en nu komen ze met de Specialized Turbo Levo. 

Extra lichte elektrische mountainbike

De Turbo Levo is gebaseerd op het frame van de Stumpjumper, maar heeft uiteraard wat extra’s in zijn mars. Zo is hij lichter geworden, wat de batterij natuurlijk ten goede komt. Daarnaast is de batterij zelf ook aangepast en een stukje groter geworden.

Door die aangepaste batterij gaat ‘ie tot vijf uur mee, afhankelijk van hoe wild je bent, en is het rijbereik met zo’n 40 kilometer vergroot. Dat bereik hangt natuurlijk af van verschillende factoren, zoals wat voor soort terrein je wilt bedwingen. Op de website kun je precies berekenen wat voor bereik je kunt verwachten.

elektrische mountainbike

Inclusief Bluetooth-app

De fiets is met zijn lichte gewicht perfect om al je stunts uit te voeren en elke heuvel te trotseren. Met de Shuttle-modus krijg je de meeste kracht voor die heuvels en houdt niets je meer tegen. Uiteraard is er ook een bijbehorende app om al je prestaties bij te houden en in te stellen.

Zo kun je je trips met de elektrische mountainbike bijhouden en je batterijverbruik monitoren. Met de Smart Control-feature voer je in hoe lang je van plan bent om te gaan rijden of waar je heen wilt. De app beheert vervolgens je extra boosts, zodat je niet ergens onderweg strandt.

elektrische mountainbike

Verschillende opties en modellen

De Turbo Levo komt in verschillende uitvoeringen en je kunt onder andere gaan voor een vrouwen- of mannenversie en kiezen wat voor maat en materiaal je wilt. Qua kleur kun je gaan voor zes verschillende opties. Het goedkoopste model is de Men’s Turbo Levo, die 4316 dollar kost. De duurste variant is de Men’s S-Works Turbo Levo, die een prijskaartje van 10.508 dollar heeft.

Nog meer tips voor die eerste elektrische fiets?

Bron: Want

01-11-2018 - Lesley