Wheels

Vergeet de elektrische fiets, hier is de elektrische surfplank

Tegen 56 km/u door de golven

Stel je eens voor hoe je tegen meer dan vijftig kilometer per uur door de golven klieft, zonder daar enige moeite voor te moeten doen. Dat kan zomaar echt, want hier is de elektrische surfplank. Zo wordt het wel heel eenvoudig om je voor te doen als een gladde beach boy, terwijl je in feiten een notoir couch potato bent. 

Het Zweedse merk Awake lanceerde de elektrische surfplank onder de naam Rävik. Het ding is volledig gemaakt van koolstofvezel en net als een echte surfplank bedoeld om rechtopstaand over de golven te vliegen. En het scheelt niet veel of je vliegt echt, want je haalt er snelheden tot 56 kilometer per uur mee.

Vergeet de elektrische fiets, hier is de elektrische surfplank Vergeet de elektrische fiets, hier is de elektrische surfplank

Wat kost zo’n elektrische surfplank?

Er zijn nog geen prijzen bekend, maar verwacht niet dat het apparaat extreem goedkoop is. De gelijkaardige Lampuga Boost, bijvoorbeeld, debuteerde met een verkoopprijs van 24.600 dollar. Het kan dus verleidelijk zijn om er eerst een te huren alvorens je besluit om je bankrekening te gaan plunderen.

Benieuwd hoe het in de praktijk eruitziet? Awake was zo vriendelijk een demovideo op te nemen.

Liever geen nat pak? Dan is deze hydrocar een leuk alternatief.

16-11-2018 - Jan