Life

Hoe Elon Musk het fileprobleem in Los Angeles wil oplossen

Ondergronds netwerk dat files moet oplossen

Als Elon Musk niet in het nieuws komt met tweets over Tesla, heeft hij wel iets te melden over SpaceX. Maar ook met dat andere bedrijf van hem, The Boring Company, zit Musk niet stil. Eerder lanceerde dat een vlammenwerpen en nu zou het bezig zijn met een autolift in de buurt van Los Angeles. 

Autolift

Die autolift is ontworpen om een voortuig neer te laten dalen naar een testtunnel die zich een weg baant onder Hawthorne, een stad in Californië. The Boring Company is dus bezig met een ondergronds netwerk dat Los Angeles van zijn verkeersproblematiek zou moeten verlossen. Deze hyperloop zou weleens dé oplossing kunnen zijn voor het fileprobleem van de stad en het is best opmerkelijk dat Musk en de zijnen deze futuristische infrastructuur zo goed weten te verbergen.

elon musk fileprobleem

Tot nu toe wist Musk heel zijn netwerk immers redelijk low profile te houden. Het bedrijf installeerde een hoop beveiligingsapparatuur in afwachting van de constructie en gebruikte een lift om zich ondergronds te begeven.

Ondertussen kondigde Musk aan dat The Loop, een elf mijl lange testbaan onder Hawthorne, op 11 december open zal gaan voor publiek. Er werden ook al foto’s vrijgegeven van de tunnel, maar voorlopig lijkt die nog niet echt geschikt om er op een hoge snelheid doorheen te rijden.

Testritten

Over een zestal weken zouden Musk en The Boring Company dus met de testritten willen beginnen. Of Musk die planning ook zal kunnen aanhouden is nog maar de vraag. In het verleden sprak hij zich al vrij opvallend uit over The Boring Company: “We hebben geen idee wat we doen.”

Al hoeft dat niet per se te betekenen dat ‘ie niet in zijn opzet zal slagen, want The Boring Company heeft al best coole en futuristisch ogende conceptvideo’s uitgebracht én om de een andere vage reden zijn ze er ook in geslaagd om de eerder genoemde vlammenwerper succesvol op de markt te krijgen. Aan aandacht voor zijn project zal het Musk alvast niet ontbreken.

Bron: Gizmodo

30-10-2018 - Jan