Thomas
Thomas Life 1 apr 2019

Tesla-topman Elon Musk gooit uit het niets zijn eerste rapnummer online

Elon Musk is een fantastische ondernemer en een briljant visionair, maar blijkbaar heeft hij nog meer talenten. De Zuid-Afrikaan maakt naast elektrische auto’s en vlammenwerpers nu namelijk ook muziek. Volledig uit het niets heeft de oprichter van Tesla zijn allereerste nummer uitgebracht en dat gaat over een wereldberoemde gorilla. Eén april, toch?

We blikken even terug op 28 mei 2016. Op die dag klom een driejarig jongetje over de hekken van het gorillaverblijf in de dierentuin van Cincinnati. Daar werd het knulletje opgewacht door een zeventienjarige westelijke laaglandgorilla genaamd Harambe.

Omdat zilverruggen niet bekend staan als lieverdjes werd besloten om de gigantische aap neer te schieten voordat hij het jongetje ernstig zou verwonden. Zo kwam de machtige zilverrug op zijn verjaardag om het leven.

Elon Musk mist Harambe nog steeds

Omstanders filmden de hele gebeurtenis en gooiden het beeldmateriaal op YouTube. In geen tijd ging Harambe viral en werd het een internetsensatie. ‘Dicks out for Harambe’ werd een ding en Vox riep de aap uit tot meme van het jaar 2016.

Je respect voor Harambe betuigen werd een ware hype en zelfs nu wordt hij nog flink gemist. Zo ook door Elon Musk en daarom heeft hij een nummer gemaakt voor de zilverrug.

Tesla-oprichter gaat los met autotune

Zonder aankondiging verscheen opeens het eerste nummer op de SoundCloud-pagina van Elon Musk: Emo G Records. Dat deelde hij vervolgens via Twitter, waar hij nu Jung Musk heet. Dat is dan ook het bewijs dat het nummer van Elon Musk afkomstig is, want je kunt niet bepaald horen dat hij het is. In de track wordt namelijk flink gespeeld met autotune.

1 april-grap of een carrièreswitch?

Of dit de nieuwe passie van Elon Musk is of een vroege 1 april-grap (hij deelde de track, die RIP Harambe heet, op 30 maart), moet nog blijken. Laten we hopen op het tweede, want de wereld heeft er meer aan als hij gewoon door blijft werken aan Tesla, SpaceX en zijn andere ondernemingen.

Volgens Elon Musk boeken we binnenkort citytripjes naar Mars

Bron: Complex

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Tesla-topman Elon Musk gooit uit het niets zijn eerste rapnummer online
Sluiten