Thomas
Thomas Life 9 feb 2019

Oeps: deze nieuwe emoji is slecht nieuws voor wie wel eens een dickpic verstuurt

Vroeger moesten we zelf smileys in elkaar knutselen met behulp van leestekens, nu hebben we daar emoji’s voor. Je zou denken dat er intussen wel genoeg smileys, dieren, eten en tekens zijn, maar ook in 2019 worden we weer voorzien van maar liefst 230 nieuwe exemplaren. En eentje daarvan is nu al populair bij vrouwen die weleens … een ongewenste dickpic binnenkrijgen.

De nieuwe emoji’s verschijnen in het najaar. Sommige daarvan zijn volledig nieuw, andere zijn variaties op bestaande icoontjes. Denk aan meer verschillende genders, huidskleuren en opties voor mensen met een beperking. Zo komt er ook een emoji voor een blindengeleidehond én krijgen we meer keuze als het gaat om handgebaren – en eentje daarvan gaat behoorlijk viral.

Een passend antwoord op een dickpic

Onderstaande emoji kun je het best omschrijven als een handgebaar voor ‘een klein beetje’, maar het wordt ook gebruikt door vrouwen om te insinueren dat een man een klein geslachtsdeel heeft. Vroeger maakten ze die dis door middel van een gifje of een foto, nu hebben ze een pasklaar antwoord in de vorm van een emoji.

Veel vrouwen zijn daar duidelijk héél blij mee en mannen maken zich grote (of kleine?) zorgen.

De aankondiging van de nieuwe emoji’s werd gedaan door Unicode Consortium. Die instantie zorgt ervoor dat alle emoji beschikbaar zijn op verschillende apparaten. Er zijn nog steeds een paar kleine verschillen, maar dankzij Unicode Consortium zijn ze grotendeels gelijk op ieder apparaat en besturingssysteem.

Nieuwe emoji’s

De nieuwe emoticons verschijnen ergens deze herfst op je telefoon, maar wanneer precies is afhankelijk van je toestel. Het is dus een kwestie van afwachten, tenzij je een ouder Android-toestel gebruikt. Bij dit besturingssysteem komen de nieuwe emoji’s tegelijk met de nieuwe Android-update.

Als je een toestel gebruikt dat geen nieuwe versie van Android krijgt, kun je de nieuwe emoticons dus wel vergeten – al hoeven klein geschapen mannen zich dan ook geen zorgen te maken over pijnlijke antwoorden.

Benieuwd naar de 230 nieuwe emoji? Bekijk dan onderstaande video of klik hier.

Reageer op artikel:
Oeps: deze nieuwe emoji is slecht nieuws voor wie wel eens een dickpic verstuurt
Sluiten