Thomas
Thomas Life 18 mei 2019

De BBQ-essentials: alles wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue

Het kan je onmogelijk zijn ontgaan dat de lente volop in het land is. Het kwik stijgt steeds vaker voorbij de twintig graden, de avonden worden langer en de rokjes in de straten talrijker. Dat betekent dus ook dat het barbecue-seizoen officieel begonnen is, maar ben je daar wel klaar voor? 

Het juiste vuur

We beginnen natuurlijk bij de basis en dat is vuur. De vlammen aanwakkeren kan op verschillende manieren. De bekendste en meest gebruikte optie is natuurlijk de houtskoolbarbecue. Klassiek, veelzijdig en voor ieder budget.

Toch zijn er ook nog genoeg andere opties. Bijvoorbeeld een echte Amerikaanse grill op gas, een kamado-barbecue zoals de Green Egg of een grote Smoker-BBQ. Wil je laten zien dat je een moderne man bent? Dan is een pellet-barbecue misschien wel wat voor je. Verdiep je in ieder geval goed in de mogelijkheden en investeer in een barbecue die bij je past.

Goed gereedschap is het halve werk

Met alleen een verroeste schroevendraaier en kapotte hamer kun je geen kast bouwen en dat geldt ook voor barbecueën. Als grillmaster heb je het juiste gereedschap nodig. Scherpe messen, spatels, vleesvorken, tangen, robuuste snijplanken, een schort en ga zo maar door. Goed materiaal kan behoorlijk prijzig zijn, maar je hebt er wel lang plezier van. Investeren dus.

essentials-barbecue

Denk aan het comfort van je gasten

Je mag nog zo’n mooi stuk vlees op tafel zetten, als je gasten verkrampt op een krukje zitten, kunnen ze er onmogelijk echt van genieten. Een avondje barbecueën kan gemakkelijk uren duren en daarom is comfort erg belangrijk. Zet bijvoorbeeld een mooi loungeset in de tuin of investeer tenminste in stevige, comfortabele stoelen.

Vergeet ook niet dat je met een barbecue altijd extra gasten kunt aantrekken, wees daarop voorbereid. Zorg ervoor dat je altijd de optie hebt om wat extra stoelen bij te schuiven, want ook bij barbecueën geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Zolang ze maar niet met lege handen aankomen.

Zorg voor gepaste verkoeling

Als je te gast bent bij een barbecue is het wel zo netjes om iets mee te nemen. Een gemakkelijke manier om jezelf populair te maken is komen aanzetten met bier. Hier schuilt echter wel een addertje onder het gras voor de gastheer, want hoe ga je dat bier koud koel houden?

essentials-barbecue

Voorzie zelf al een goede voorraad koele drankjes, die kunnen aangevuld worden met wat je gasten meebrengen. Ligt je koelkast vol met vlees en is er echt geen plek meer om de drankjes koud te houden? Investeer dan in een koeling speciaal voor je drank. Vind je dat net iets te veel van het goede? Dan kun je ook gewoon emmers met ijswater neerzetten, waar iedereen z’n drinken kan uitvissen. Pro tip: gooi zout over het ijs. Hierdoor zakt de temperatuur en zijn je drankjes sneller koud.

Een barbecue is niet compleet zonder muziek

Barbecueën moet een feestje zijn en een goed feestje kan niet zonder muziek. Je kunt zelf je gitaar erbij pakken, maar het is misschien beter voor de oren van je gasten om een bluetoothspeaker te kopen. Muziek aan, biertje in de hand en grillen maar. Veel beter gaat de zomer niet worden.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De BBQ-essentials: alles wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue
Sluiten