Jan
Jan Cars 18 jul 2019

Fiat 500 volgend jaar als elektrische auto op de markt

De iconische Fiat 500 wordt een elektrische auto. In 2020 gaat de genderneutrale auto in productie. Dat lees je goed: genderneutraal. Hiermee stapt het Italiaanse autobedrijf af van het idee dat het een vrouwelijk model is.

Van alle automerken is het Italiaanse Fiat niet het eerste waar je aan denkt bij een elektrische auto. Maar de Italiaanse autofabrikant, die in de jaren ’60 furore maakte met de Fiat cinquecento, gaat een volledig elektrische versie op de markt brengen. In 2020 moet het zover zijn en kan de auto het verkeer in de Europese steden gaan verfraaien.

De elektrische Fiat 500 krijgt een compleet ander uiterlijk dan het huidige model, waarover veel wordt gespeculeerd maar nog weinig bekend is. Het autootje wordt in ieder geval een serieuze concurrent voor andere elektrische stadswagens, zoals de Renault Zoe en de Hyundai i10.

De elektrische Fiat 500 zal in maart worden geïntroduceerd op het Autosalon van Genève. Pas daarna zal de wagen in productie worden genomen. Met een beetje geluk kun je dus tegen de zomer van 2020 in de elektrische Fiat 500 gaan toeren.

Serieuze plannen met de elektrische Fiat 500

Dat ze bij Fiat serieuze plannen hebben, blijkt wel uit het feit dat de autobouwer de komende tijd flink gaat investeren in de productiefaciliteiten. Zo wordt er binnen afzienbare tijd een bedrag van 700 miljoen euro geïnvesteerd om de productielijn te optimaliseren. De beroemde Mirafiori-fabriek in Turijn zal de productielijn gaan huisvesten.

Volgens Pietro Gorlier, Chief Operating Officer EMEA van Fiat, is het de bedoeling dat er in 2020 niet minder dan 80.000 exemplaren van de band rollen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kan de productiefaciliteit worden opgeschroefd.

Meer lezen over elektrische wagens?

Dagelijks Auto

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Fiat 500 volgend jaar als elektrische auto op de markt
Sluiten