Life 6 jan 2019 Lesley

5 dingen die altijd gebeuren wanneer je naar een film kijkt met je lief

Er zijn dagen waarop jullie uren op café hangen met wijn en een kaasplank, en er zijn dagen waarop jullie allebei te moe zijn voor een échte date en in de zetel ploffen met Netflix. En of je nu een romantische komedie of een horrorserie opzet, die avonden verlopen telkens volgens hetzelfde stramien. 

1. De avond is al halverwege voor jullie een film gekozen hebben

Over kleuren en smaken valt niet te – never mind, wanneer zij gaat voor die slechte romcom met Hugh Grant weet je zeker dat jouw smaak superieur is. Nu alleen haar daar nog van proberen te overtuigen. En die pruillip negeren wanneer ze eindelijk toegeeft.

2. Ze stelt de hele tijd vragen over de film

“Denk je dat die twee samen eindigen?”, “Waarom is het eigenlijk oorlog?” of “Wat is dat geluid?”. Euh, hoezo is je lief in de veronderstelling dat jij deze film al hebt gezien? Al die vragen hebben twee dingen gemeen: jij weet het antwoord ook niet en de vraag wordt meestal binnen de vijf minuten beantwoord door de film zelf, want tja, dat is nu eenmaal wat films doen.

3. “Wat heeft ze net gezegd?”

Dat je niet zo op je telefoon moet zitten, anders had je het wel begrepen. Oh ja, en dat je Instagram-volgers geen moer geven om welke film je aan het bekijken bent.

4. Ze valt in slaap

Om twee redenen irritant. 1) Ze valt in slaap op je schouder en jij moet de komende minuten verstijfd en verkrampt doorbrengen. 2) Na een tiental minuten schiet ze met veel gevoel voor drama wakker en wil ze dat je haar bijpraat over wat ze gemist heeft.

film lief

5) Ze wil niet naar een film kijken, ze wil quality time

Je zou denken dat ‘samen naar een film kijken’ vrij straightforward is. Dat is het niet. Wat jij eronder verstaat is: jullie kijken samen naar een film. Wat zij eronder verstaat is: jullie spenderen tijd samen en dus wil ze het hebben over dat ene grappige verhaal van haar collega of het avondeten van morgen.

Nog wat inspiratie nodig? Deze films vinden jullie allebei leuk.

10 films voor een romantische avond met je lief

Reageer op artikel:
5 dingen die altijd gebeuren wanneer je naar een film kijkt met je lief
Sluiten