Jutta
Jutta Entertainment 13 apr 2019

Dit zijn de films en series die vanaf deze week op het menu staan

Het aanbod op Netflix is zo groot dat je bijna zou vergeten dat er ook elders films en series vertoond worden. Daarom laat onze filmfanaat elke week in zijn (bioscoop)kaarten kijken. En vooruit dan, er zitten óók Netflix-tips bij. 

‘The Curse Of La Llorona’

Van: Michael Chaves
Met: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz
Release: Vanaf 17 april 2019 in de bioscoop

‘The Conjuring’ staat bij bij velen in de top tien van meest bloedstollende horrorfilms. Na het succes van ‘The Conjuring 2′ zijn de opnames voor de derde film al in volle gang, in september 2020 zou die uitkomen. Je zou dus denken dat de makers hun handen vol hebben, maar toch hebben ze nog de tijd gevonden zich op de engste legende van Mexico te werpen.

La Llorona is een Mexicaanse folklorefiguur die toen ze nog leefde uit pure jaloezie haar eigen kinderen heeft verdronken en zichzelf daarna van het leven heeft beroofd. Door haar monsterlijke misdaad is ze echter vervloekt om eeuwig rond te dolen in de schaduw en is ze wanhopig op zoek naar kinderen om het gemis van haar eigen kinderen te kunnen opvangen. Wanneer in 1973 een sociaal werkster en haar twee kinderen in Los Angeles geplaagd worden door angstaanjagende verschijningen zijn ze genoodzaakt zich te wenden tot een gedesillusioneerde priester om het kwaad te verdrijven.

‘Ballon’

Van: Michael Herbig
Met: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, Alicia von Rittberg
Release: Vanaf 17 april 2019 in de bioscoop

Een Duitse film van regisseur Michael Herbig die zich afspeelt in 1979 wanneer in Duitsland de Koude Oorlog in volle gang is. Alle grenzen zijn gesloten en de Berlijnse Muur is voltooid en het is haast onmogelijk om van Oost naar West-Duitsland te geraken. Haast … Dit waargebeurde verhaal vertelt het verhaal van twee Oost-Duitse families die het idee kregen om zelf een luchtballon te bouwen en hiermee over de muur te vliegen. Een sterk staaltje van Duitse cinema die van begin tot einde weet te boeien.

‘El Reino’

Van: Rodrigo Sorogoyen
Met: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou
Release: Vanaf 2019 in de bioscoop

Mensen die beweren dat Spaans een struikelblok zou kunnen vormen, hebben duidelijk nog nooit gehoord van de succesvolle reeksen als ‘La Casa De Papel’, ‘Elite’ en ‘Narcos’. Daarom raden we nu ook zeker de laatste film van Spaanse bodem aan.

‘El Reino’ volgt het leven van de zeer charismatische politicus Manuel López-Vidal die het perfecte leven bereikt lijkt te hebben. Maar wanneer er een groot corruptieschandaal uitbreekt en zijn naam valt, werpen de media en zijn politieke tegenstanders zich daar zich als een stel aasgieren op. Manuel laat zich echter niet zomaar uit het lood slaan en heeft al snel door dat hij vuil spel moet spelen wil hij recht blijven staan in de politieke arena.

‘You vs. Wild’

Van: Bear Grylls, Rob Buchta en Delbert Shoopman
Met: Bear Grylls
Release: Nu op Netlix

Netflix had met het succes van de interactieve film ‘Black Mirror’ al snel door dat er wel een markt is voor films en shows waarbij de kijker wordt betrokken bij keuzes van het hoofdpersonage. De streamingdienst ging dan ook maar al te graag de samenwerking aan met de overlevingsexpert Bear Grylls.

Dat Grylls niet aan zijn proefstuk toe is bewijzen zijn eerdere shows waarin hij door de meest barre omstandigheden wordt uitgedaagd. Maar wat krijg je als je het lot van Grylls in de handen van de kijker legt? Zal die dan even succesvol de tocht tot een goed einde brengen?

Netflix heeft getekend voor acht afleveringen waar jij de touwtjes in handen hebt maar we zijn er van overtuigd dat een vervolg snel in de maak zal zijn. Dus trek je combats maar aan, zet je Indiana Jones-hoed op, plof neer in de zetel met je controller en laat Bear Grylls het vuile werk doen terwijl jij geniet van een lekker fris pintje.

Het vijfde seizoen van ‘The Blacklist’

Van: Jon Bokenkamp
Met: James Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Ryan Eggold, Amir Arison
Release: Nu op Netflix

We zijn ondertussen aan het vijfde seizoen van ‘The Blacklist’ bezig en toch blijft regisseur Jon Bokenkamp ons hypnotiseren met zijn serie. James Spader is fenomenaal als de meestercrimineel Raymond Reddington, die werkt als informant voor een elite-FBI taskforce die achter de grootste criminelen van de aardbodem aangaat. Dat Reddington daarmee zijn concurrentie uitschakelt is een leuke bonus voor hem.

In het vierde seizoen wist Bokenkamp ons aan het scherm gekluisterd te houden doordat Reddington van binnenin zijn organisatie werd aangevallen en haast ten val kwam. In dit vijfde seizoen zien we hoe de meestercrimineel zijn hele imperium van nul terug opbouwt. Topentertainment.

Meer recente releases?

Nieuw kijkvoer: ‘Shazam!’, ‘Hellboy’ en ‘Our Planet’ zijn er

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dit zijn de films en series die vanaf deze week op het menu staan
Sluiten