Lesley
Lesley Entertainment 7 dec 2019

8 films die je in 2020 echt niet wilt missen

December is een maand van terugblikken, en ook op filmvlak is er heel wat moois gepasseerd het afgelopen jaar. Denk maar aan ‘Avengers: Endgame’, ‘Joker’, ‘Once Upon a Time in … Hollywood’ of recent nog ‘The Irishman’. Gelukkig worden er ook in 2020 een boel films op ons afgevuurd, en dit zijn er acht die jij echt niet wilt missen.

‘Eternals’

Marvel meets ‘Game of Thrones’, want in ‘Eternals’ speelt Kit Harington de hoofdrol. Het is de eerste film rond het nieuwe superheldenteam van Marvel Studios, en zijn tegenspeelster wordt Angelina Jolie.

Harington zal de rol van Dane Whitman op zich nemen, een personage zonder superkrachten. Ook zijn ‘Game of Thrones’-collega Richard Madden (die je ook kent van ‘Bodyguard’) speelt mee. Volgens Marvel-baas wordt ‘Eternals’ een ensemblefilm, een beetje zoals ‘Guardians of the Galaxy’ uit 2014 dat was. Hij belooft een epische film, en wij geloven hem maar al te graag.

‘Eternals’ is vanaf 6 november 2020 in de Belgische bioscopen te zien, dus je moet er helaas nog even geduld voor uitoefenen.

‘Bad Boys For Life’

Het heeft maar liefst zestien jaar geduurd, maar Martin Lawrence en Will Smith zijn terug in de derde ‘Bad Boys’-film. De trailer barst van de zelfspot, vuurgevechten, explosies en chemie. Ook leuk: de regie is in handen van het gouden duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, die eerder ook al de Vlaamse films ‘Image’, ‘Black’ en ‘Patser’ regisseerden.

‘Bad Boys For Life’ kun je al vanaf 23 januari 2020 bekijken.

‘James Bond: No Time To Die’

In ‘No Time To Die’ nemen we afscheid van acteur Daniel Craig als James Bond. Na dertien succesvolle jaren zegt hij 007 vaarwel, en neemt hij het voor de laatste keer op tegen een superschurk,  bad guy Rami Malek dit keer, die je kent van ‘Bohemian Rhapsody’. Het is al de vijfentwintigste ‘James Bond’-films, en de prent belooft nu al veel moois.

‘James Bond: No Time To Die’ speelt vanaf 3 april 2020 in de bioscoop.

‘1917’

Oscar-regisseur Sam Mendes (‘Skyfall’, ‘Spectre’, ‘American Beauty’) levert met ‘1917’ een meeslepend oorlogsdrama af over de Eerste Wereldoorlog. In een race tegen de tijd moeten hoofdpersonages Schofield en Blake vijandelijk terrein betreden. Ze moeten er een boodschap afleveren waarmee ze een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen.

De eerste reacties op de film waren alvast lovend. Variety noemde hem Oscar-materiaal, en zowel de soundtrack als de cinematografie worden geroemd. Uniek aan de film is dat hij in één lang shot is opgenomen.

‘1917’ speelt vanaf 8 januari 2020 in de bioscoop.

‘Uncharted’

Zowel Mark Wahlberg als Tom Holland draven op in ‘Uncharted’, de adaptatie van de populaire videogame. In de film reist Nathan Drake, een schattenjager, het hele land af om allerlei historische mysteries te ontdekken.

‘Uncharted’ verschijnt op 20 december 2020.

‘The Gentlemen’

Deze actiefilm moet de comeback van Guy Ritchie worden. Mathhiew McConaughey kreeg de hoofdrol en wij zijn nu al fan van de strakke pakken, glad getrimde baardjes en stijlvolle kapsels.

‘The Gentleman’ speelt vanaf 19 februari 2020 in de bioscoop.

‘The Conjuring 3’

Ook in ‘The Conjuring 3’ keren Patrick Wilson en Vera Farmiga als Ed Warren en Lorraine Warren, de voornaamste gezichten uit de twee vorige ‘Conjuring’-films uit 2013 en 2016, terug. De twee reeds verschenen hoofdfilms zijn overduidelijk de best ontvangen delen in de rees, die intussen al bestaat uit zeven films.

‘The Conjuring 3’ verschijnt op 11 september 2020.

‘Top Gun: Maverick’

Ruim drie decennia na de eerste film is ‘Maverick’ terug, en uiteraard is ook Tom Cruise weer van de partij. De acteur speelde in 1986 in de oorspronkelijke ‘Top Gun’ immers al de eigenwijze gevechtspiloot in opleiding Maverick. Ook Val Kilmer (opnieuw als Iceman), Miles Teller (als de zoon van Goose en leerling van Maverick), Jon Hamm en Ed Harris zullen in de film te zien zijn.

De film komt uit op 25 juni 2020.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
8 films die je in 2020 echt niet wilt missen
Sluiten