Entertainment

De films en series die je deze week moet bekijken #1

Van 'Captain Marvel' tot 'Triple Frontier'.

Het aanbod op Netflix is zo groot dat je bijna zou vergeten dat er ook elders films en series vertoond worden. Daarom laat onze filmfanaat elke week in zijn (bioscoop)kaarten kijken. En vooruit dan, er zitten óók Netflix-tips bij. 

‘Captain Marvel’

Van:  Anna Boden, Ryan Fleck
Met: Brie Larson, Gemma Chan, Jude Law, Samuel L. Jackson
Release: Nu in de bioscoop

Na lang wachten en veel commotie draait ‘Captain Marvel’ eindelijk in de bioscoop. Stan Lee heeft het niet meer mogen meemaken, maar hij zou trots zijn op het eindresultaat.

‘Captain Marvel’ speelt zich af in de jaren ’90 en gaat over Carol Danvers, een legerpilote die door een ongeluk superkrachten krijgt. Daardoor komt ze ongewild terecht in een intergalactische oorlog tussen buitenaardse wezens die de aarde bedreigen. With great powers comes great responsibilitiy en Captain Marvel is geboren.

Wie zit te popelen om deze film te gaan bekijken doet best wel even zijn huiswerk, want een beetje context is welkom bij de nieuwste Marvel-telg. De film die je daarvoor (terug) moet opzetten is ‘Captain America: The First Avenger’. Kijk je al uit naar ‘The Avengers: Endgame’, dan moet je deze ‘Captain Marvel’ absoluut gezien hebben, aangezien Carol Danvers een cruciale rol gaat spelen in de strijd tegen Thanos.

‘Stan & Ollie’

Van: Jon S. Baird
Met: John C. Reilly, Danny Huston, Shirley Henderson
Release: Vanaf 13 maart 2019 in de bioscoop

Ooit waren Stan Laurel & Oliver Hardy hét komische duo van Hollywood, en anno 2019 weet nog steeds iedereen wie ‘den dikke en den dunne’ waren. ‘Stan & Ollie’ vertelt het waargebeurde verhaal van het iconische tweetal. Regisseur Jon S. Baird focust zich op de nadagen van hun carrière wanneer het gouden tijdperk van Laurel en Hardy allang gepasseerd is en ze een afscheidstournee plannen in Groot-Brittannië en Ierland.

Verwacht je bij deze film aan meer dan alleen maar grappen en grollen, je krijgt echt een diepere inkijk in wie deze twee mannen waren. Steve Coogan en John C. Reilly leveren onvoorstelbaar werk en weten het publiek echt te beroeren met hun acteerkunsten. Ook een dikke (pun intented) pluim aan de make-up afdeling die Steve Coogan door middel van protheses en schmink transformeerde in een perfecte kopie van Oliver Hardy.

‘On The Basis Of Sex’

Van: Mimi Leder
Met:  Justin Theroux, Armie Hammer, Felicity Jones
Release: Nu in de bioscoop

‘On the Basis of Sex’ is het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg die er als een van de eerste rechtsstudentes ooit al snel achterkomt dat mannen nog steeds vinden dat de plaats van de vrouw in de keuken is en niet in de rechtbank. Om komaf te maken met deze discriminatie start ze een revolutionaire rechtszaak. Ze kan al snel rekenen op de steun van tal van sterke vrouwen maar ook en vooral op haar eigen man, Martin Ginsburg.

Deze film is het ultieme bewijs dat niet alle superhelden en heldinnen capes dragen. Hoewel: Bader Ginsburg draagt nog steeds een cape … als een van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, het hoogste rechterlijke gezag in Amerika.

‘The Queen’s Corgi’

Van: Ben Stassen
Met: Jack Whitehall, Ray Winestone, Matt Lucas, Sheridan Smith, Julie Walters
Release: Nu in de bioscoop

Hoewel hij gaat over de honden van de Britse Queen is dit een tekenfilm van Belgische makelij. En ‘The Queen’s Corgi’ kan zich met gemak meten met de tekenfilms die de grote animatiestudio’s de voorbije jaren op ons hebben afgevuurd.

‘The Queen’s Corgi’ gaat over corgi Rex die als puppy geschonken wordt aan de Queen en al snel uitgroeit tot de absolute favoriet van Buckingham Palace. Dit echter tot grote afgunst van Charlie die Rex zover krijgt dat hij wegloopt uit het paleis en terecht komt in de straten van Londen.

Als verwende koningshond heeft hij absoluut geen feeling met de straat en hij belandt dan ook al snel in een asiel, ver weg van alle luxe. Om te kunnen ontsnappen moet hij alles vergeten wat hij in het paleis geleerd heeft en zijn innerlijke hond terugvinden. Een dolkomische tekenfilm voor hondenliefhebbers van alle leeftijden.

‘Triple Frontier’

Van: J. C. Chandor
Met: Ben Affleck, Oscar Isaac, Pedro Pascal, Charlie Hunnam en Garrett Hedlund.
Release: Vanaf 13 maart 2019 op Netflix

Het was halsreikend uitkijken naar deze nieuwe actiefilm van Netflix met Ben Affleck in de hoofdrol. Die stelt weer eens een team samen, maar dit keer niet om Batman te helpen. Een groep special forces-leden is het beu om met alleen een paar medailles en wat littekens achter te blijven na jarenlange dienst aan het vaderland. Ze besluiten om de handen in elkaar te slaan en een gewaagde overval te plannen op de Zuid-Amerikaanse drugsbaron Gabriel Martin Lorea.

‘Triple Frontier’ is een film die nogmaals aantoont dat Netflix met de grote jongens meespeelt. Een absolute topcast en genoeg lood om een schip mee te bouwen, wat heb je – buiten een pintje misschien – nog meer nodig voor een ontspannen mannenavond voor de buis?

Meer recente releases?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


11-03-2019 - Jutta