Entertainment

Films najaar 2018: Waarom ‘Venom’ niet op je watch-list mag ontbreken

De nieuwe Marvel-sensatie

Het najaar is officieel aangebroken en traditiegetrouw verzacht Hollywood dat herfstleed met een heleboel nieuwe kaskrakers, blockbusters en Oscar-sensatiesWij kijken alvast uit naar ‘Venom’ en wel hierom.

1. Nieuwste Marvel-sensatie

‘Venom’ werd voorgesteld als de nieuwste Marvel-sensatie en superheldenfans overal ter wereld keken reikhalzend uit naar de film. En daar rekenen wij onszelf graag bij. Toegegeven: de film krijgt niet de beste recensies, maar wij geven Marvel het voordeel van de twijfel. En kan Marvel ooit écht teleurstellen? Of zoals ze ook wel eens zeggen over seks en pizza: even if it’s done bad, it’s still good.

Wat je kunt verwachten van de film? Het verhaal volgt een lichtjes corrupte onderzoeksjournalist, Eddie Brock, die wordt overgenomen door een symbiont, oftewel een vormeloos buitenaards organisme. Wanneer Eddie woedend is, transformeert hij tot het bijzondere monster met tentakels. Samen staan ze bekend onder de naam ‘Venom’ en al snel wordt Eddie een antiheld die onschuldige mensen probeert te beschermen.

2. Veelbelovende Venom

In 2007 kregen we al een voorproefje te zien van het filmmonster in ‘Spider-Man 3’, een verder vrij tegenvallende film. Venom is echter een veelbelovend personage: hij bestaat, maar is vormeloos, hij beschermt mensen, maar is niet per definitie goed. We zijn benieuwd hoe Tom Hardy ‘m weet neer te zetten.

3. Tom Hardy

De hoofdrolspeler is meteen ook de derde reden waarom we uitkijken naar de films. Met wapenfeiten als ‘Peaky Blinders’ en ‘Dunkirk’ heeft de acteur best al wel wat knallers op zijn cv staan, en daar kan hij nu dus ook ‘Venom’ aan toevoegen. En als zijn acteerprestaties je niet omverblazen, dan is zijn stijl ook best de moeite waard.

Benieuwd hoe Eddie en Venom door de straten van New York kuieren en intussen proberen niet te veel mensen te verslinden (akkoord: die hoofden die ze er in één ruk afbijten, dat gaat er misschien een béétje over)? Je kunt ‘m sinds 10 oktober in de bioscoop checken.

20-10-2018 - Lesley