Entertainment

De 8 beste Netflix-opties voor je volgende date night

Welke film raakt door jullie strenge selectie?

Natuurlijk hebben jij en je lief allerlei spannende plannen, maar op sommige dagen ben je gewoon te moe om die ten uitvoer te brengen. Netflix, de zetel en een fles wijn zijn dan het enige waar je zin in hebt. Maar welke film raakt door jullie strenge selectie? 

1. ‘Silver Linings Playbook’

Fenomenale acteerprestaties? Check. Eye-candy voor jullie allebei? Check. Jennifer Lawrence en Bradley Cooper tonen in deze film dat er heel wat chemie tussen hen is. Dat is regisseurs ook opgevallen, want ook in ‘Joy’ en ‘American Hustle’ acteren de twee samen. Wedden dat je punten scoort omdat Jennifer Lawrence stiekem de girl crush van je lief is?

2. ‘The Age of Adaline’

Zij vindt ‘m leuk vanwege de romantiek en jij kunt bijna twee uur naar Blake Lively kijken. Wij kunnen ons rampzaligere dates voorstellen. De mannelijke hoofdrolspeler, Michiel Huisman, ken je van ‘The Haunting of Hill House’.

3. ‘Catch Me If You Can’

Deze waargebeurde drama-/misdaadfilm lijkt misschien een vreemde keuze in dit lijstje, maar een klassieker is altíjd een goede keuze, ook op een date. Of jullie vinden ‘m geweldig en kunnen er uren over napraten, of jullie vinden ‘m rotslecht en kunnen jezelf  tot filmcriticus verklaren. En Leonardo DiCaprio is nooit verkeerd om aan het werk te zien.

4. ‘Breakfast at Tiffany’s

De razend knappe Audrey Hepburn in dé klassieker onder de romantische komedies. Ze maakt de straten van het bruisende New York onveilig en brengt niet alleen het hoofd van George Peppard op hol, maar ook dat van jou.

5. ‘Deadpool’

When in doubt, watch ‘Deadpool’. De Marvel-sensatie is nooit een verkeerde keuze: grappig, lichtvoetig en voor elk wat wils. Echte superheldenfreaks herkennen elke slimme verwijzing naar andere films, de sceptici kunnen niet anders dan overstag gaan omdat ‘Deadpool’ de vreemde eend in de superheldenbijt is.

6. ‘No Strings Attached’

Deze romantische komedie uit 2011 draait al even mee en is niets bijzonders binnen het romcom-genre, maar wel ideaal voor als je even iets luchtiger en sexy wilt, om de sfeer te zetten.

7. ‘Forrest Gump’

Tom Hanks vertedert letterlijk iedereen met zijn prestatie in deze klassieker. Dat de geweldige acteur verschillende rollen aankan, bewees hij al meermaals, maar dit zou weleens zijn beste prestatie ooit kunnen zijn.

8. ‘About Time’

Deze film heeft alles weg van een typische romantische komedie, maar gaat toch iets dieper dan dat. Op zijn eenentwintigste ontdekt Tim dat hij in de tijd kan reizen en die eigenschap gebruikt hij om een lief te vinden. Dat lief wordt gespeeld door Rachel McAdams, dus dat is ook mooi meegenomen.

Meer films die je niet mag missen?

18-11-2018 - Lesley