Entertainment

5 films die wij genomineerd willen zien voor nieuwe Oscar ‘Beste Populaire Film’

Hoe dan ook, Disney wint

Eerder deze maand raakte bekend dat de Oscars er een nieuwe categorie bij krijgen, die van ‘Beste Populaire Film’. Het nieuws kon op veel tegenstand rekenen, maar als de categorie er dan toch komt, willen wij deze vijf films genomineerd zien. 

Beste Populaire Film

Of de nieuwe prijs even gegeerd is als die voor de andere categorieën is nog maar de vraag. Op het internet wordt hij al smalend de ‘Popcorn Oscar’ genoemd en hij werd waarschijnlijk in het leven geroepen om gehoor te geven aan de onvrede over het feit dat blockbusters als ‘Black Panther’ en ‘Deadpool’ geen kans maken op een felbegeerd beeldje.

Die kritiek krijgt de Academy namelijk al jaren over zich heen en hij bereikte een hoogtepunt in 2008, toen ‘The Dark Knight’ geen kans maakte om de Oscar voor Beste Film in de wacht te slepen. ‘The Dark Knight’ ís een populaire film, maar ook steengoed. Het jaar daarop besliste The Academy ‘om nostalgische redenen’ om geen vijf, maar tien films te nomineren. Nostalgische redenen, sure. 

Je zou je kunnen afvragen of andere, prestigieuzere films dan per definitie niet populair zijn en waarom populaire films niet gewoon een plekje kunnen verdienen in de strijd om Beste Film-award, als ze ook gewoon echt goed zijn. (Ja ‘Black Panther’, we kijken naar jou.)

Maar goed: de categorie komt er en daar hebben filmliefhebbers zich maar bij neer te leggen. Deze vijf films willen wij graag genomineerd zien.

‘A Quiet Place’

Horrorfilms hebben het vaak moeilijk in de traditionelere categorieën, maar hier zou deze klepper perfect op zijn plaats zijn. De stille film kan rekenen op fantastische acteerprestaties en spannende visuals die de sfeer behoorlijk intens maken.

‘Avengers: Infinity War’

De hele wereld was in de ban van de nieuwe Marvel-film en alles waar de hoofden van Captain America en co op geprint werd, veranderde in goud. In tijden waarin de kijkcijfers van de Oscars tot een dieptepunt gezakt zijn, lijkt ‘Infinity War’ een logische keuze om die cijfers weer op de krikken.

‘Black Panther’

‘Black Panther’ verdient ons inziens zelfs een nominatie in de categorie Beste Film, maar nu de prijs voor de Beste Populaire Film in het leven werd geroepen, lijkt dat onwaarschijnlijk. Kevin Feige, de CEO van Marvel Studios, liet al weten geen genoegen te nemen met deze ‘troostprijs’, maar als ‘ie hier genomineerd wordt, maakt hij best een grote kans. Ongelooflijk succesvol, een internethit en een sociaal fenomeen, maar tegelijk ook geweldig entertainend.

‘Deadpool 2’

Wij hopen uit de grond van ons hart dat we de grofgebekte superheld terugvinden bij de nominaties van de nieuwe categorie. De film was misschien niet even verfrissend als de eerste, maar wij vonden ‘m nog steeds hilarisch. Maakt hij kans om te winnen? Daarvoor is hij misschien net iets te populair bij een jonge publiek, dat niet bijster geïnteresseerd is in de Oscars.

‘Solo: A Star Wars Story’

Niet even succesvol als de vorige ‘Star Wars’-films, maar nog steeds een geweldige film met veel actie en uitmuntende acteerprestaties. Deze categorie lijkt de ‘Star Wars’-saga op het lijf geschreven, al zal Disney dat niet graag horen.

28-08-2018 - Lesley