Jutta
Jutta Entertainment 23 mrt 2019

De films en series die je vanaf deze week kunt checken

Het aanbod op Netflix is zo groot dat je bijna zou vergeten dat er ook elders films en series vertoond worden. Daarom laat onze filmfanaat elke week in zijn (bioscoop)kaarten kijken. En vooruit dan, er zitten óók Netflix-tips bij. 

‘Serenity’

Van: Steven Knight
Met: Diane Lane, Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke
Release: Vanaf 27 maart 2019 in de bioscoop

Nog voor de film gereleased was meenden de critici dat ‘Serenity’ een van dé thrillers van 2019 zou worden. Dat kan haast niet anders wanneer je twee Oscarwinnaars samenbrengt, en de chemie tussen Matthew McConaughey en Anne Hathaway is fenomenaal.

McConaughey speelt in ‘Serenity’ kapitein Baker Dill, die aan de kost komt door toeristen rond te varen in het rustige, tropische Plymouth Island. Opeens duikt zijn ex op die hem smeekt om haar te beschermen tegen haar gewelddadige man. Zij heeft het plan opgevat om haar man te doden en het op een ongeluk te laten lijken maar hiervoor heeft ze Dills hulp nodig. Gepijnigd door de keuze tussen goed en kwaad begint hij de grip op de realiteit te verliezen en haalt het verleden waarvoor hij gevlucht was hem weer in. Een film om op het puntje van je stoel te zitten.

‘Dumbo’

Van: Tim Burton
Met: Michael Keaton, Eva Green, Colin Farell
Release: Vanaf 27 maart 2019 in de bioscoop

Dat Disney meer is dan alleen maar tekenfilms is een understatement van jewelste en nu zowel Marvel als Fox deel uitmaken van het bedrijf kan het aanbod voor volwassenen alleen maar uitbreiden. Los daarvan was Disney natuurlijk al bezig met een reeks live action-remakes van hun oudste getekende successen. En dat is ook begrijpelijk. Tekenfilms laten een diepe indruk na op kinderen en eens volwassen voelen ze zich er nog steeds mee verbonden. Als dan de reboot uitkomt staan die ondertussen volwassen kijkertjes rijendik aan te schuiven voor een avond pure nostalgie.

Dat Disney niet zomaar een reboot maakt met exact hetzelfde verhaal is een van de redenen van hun succes. Zo durven ze af te wijken van een verhaal of het helemaal een nieuwe wending te geven. Bij de nieuwste prent van Disney is dat ook het geval. In samenwerking met Tim Burton verfilmden ze ‘Dumbo’, het bekende verhaal van het olifantje met grote oren die van zijn moeder gescheiden wordt. Deze keer in een volwassen jasje. Wij staan in ieder geval al in de rij voor de bioscoop.

‘The Prodigy’

Van: Nicholas McCarthy
Met: Taylor Schilling, Colm Feore, Brittany Allen
Release: Vanaf 27 maart 2019 in de bioscoop

Sommige mannen sidderen al bij de gedachte aan kinderen alleen, maar de meesten willen ze wel, ooit. Die kinderwens zou echter weleens op een laag pitje kunnen komen te staan als je ‘The Prodigy’ hebt gezien.

De film vertelt het verhaal van Miles, een zevenjarige jongen die zich steeds vreemder gaat gedragen. Merkwaardige gebeurtenissen zorgen ervoor dat zijn moeder begint te vermoeden dat Miles wordt bezeten door bovennatuurlijke krachten. Verscheurd door enerzijds de angst voor de veiligheid van haar gezin en anderzijds de oerkreet van haar moederinstinct om Miles van dit kwaad te beschermen moet ze een beslissing nemen met verregaande gevolgen. Een aanrader voor de fans van ‘The Omen’.

‘The Highwaymen’

Van: John Lee Hancock
Met: Kevin Costner, Woody Harrelson, Kim Dickens, Kathy Bates
Release: Vanaf 29 maart 2019 op Netflix

De tijd dat Kevin Coster de vrouwen naar adem deed happen wanneer hij zijn gespierde bovenlijf toonde in ‘Waterworld’ ligt ondertussen meer dan twee decennia achter ons, en per verstreken jaar zijn er kilootjes bij gekomen. Toch heeft de acteur de kracht en de coolheid die hij uitstraalde in ‘The Bodyguard’ doorheen de jaren weten te behouden.

Netflix was dus maar al te blij toen ze hem konden strikken voor hun allernieuwste film ‘The Highwaymen’. Hierin vertolken Kevin Costner en Woody Harrelson twee voormalige Texas Rangers die uit hun pensioen worden teruggeroepen om jacht te maken op het beruchte duo Bonnie en Clyde, die met hun bankovervallen een spoor van dood en vernieling doorheen Amerika trekken.

‘The Highwaymen’ geeft ons een blik op de jaren ’30 en de sfeer is er een om vingers en duimen van bij af te likken. De auto’s, de kleren en zelfs de wapens, alles klopt. Wij schenken onszelf maar al te graag een Old Fashioned-cocktail in en nestelen ons in een Chesterfield.

Het vijfde seizoen van ‘Luther’

Van: Neil Cross
Met: Idris Elba, Ruth Wilson, Warren Brown
Release: Nu op Netflix

Toen ‘Luther’ in 2010 voor het eerst op tv verscheen werd de politieserie een instant hit. De seizoenen volgden elkaar dus snel op en vele fans waren dan ook verbaasd toen in 2015 het vierde seizoen maar uit twee afleveringen bestond.

Idris Elba is hot in Hollywood en hij is dus ook een veelgevraagde acteur. Er zouden dus vier jaar overgaan voor we hem eindelijk weer als DCI John Luther te werk kunnen zien. Maar het wachten is gelukkig voorbij en in dit vijfde seizoen kunnen we zien hoe Luther geconfronteerd wordt met de demonen uit zijn verleden en wat er nu eigenlijk is gebeurd met Alice Morgan. De rauwe Luther in zijn onafscheidelijk kostuum met rode das is een plezier om naar te kijken dus hou je zaterdag of zondag maar vrij om de vier afleveringen van het vijfde seizoen te bingewatchen.

Meer recente releases?

De films en series die je vanaf deze week kunt checken #2

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
De films en series die je vanaf deze week kunt checken
Sluiten