Redactie
Redactie Entertainment 9 mrt 2019

Deze Marvel-film moet je bekijken voor je ‘Captain Marvel’ checkt

Na lang wachten en veel commotie draait ‘Captain Marvel’ eindelijk in de bioscoop. Wie zit te popelen om ‘m te gaan bekijken doet best wel even z’n huiswerk, want een beetje context is welkom bij de nieuwste Marvel-telg. De film die je daarvoor (terug) moet opzetten is  ‘Captain America: The First Avenger’.

Voor ‘Captain Marvel’ reizen we terug naar de jaren negentig, en het kan geen kwaad om het verleden nog eens op te rakelen. Want hoewel Marvel er doorgaans voor zorgt dat je elke film losstaand kunt bekijken, lijkt ‘Captain Marvel’ toch wat hulp nodig te hebben van de rest van het universum.

Eerst nog ‘Captain America: The First Avenger’

Om de context wat beter te begrijpen moet je ‘Captain America: The First Avenger’ terug opdiepen. Da’s sowieso geen straf, maar deze film neemt je mee terug in de tijd en dat kan van pas komen voor ‘Captain Marvel’. Je zult bijvoorbeeld beter begrijpen hoe de actieheldin aansluit bij het grotere verhaal van Marvel.

Daarnaast kunnen ook de andere films van Thor en de Avengers je helpen om de verbindingen te leggen en zelfs om te begrijpen hoe de knappe Captain Marvel uiteindelijk terechtkomt in ‘Avengers: Endgame’.

Deze acht Marvelfilms moet je zien om ‘Avengers: Infinity War’ te begrijpen

Bron: Inverse, Want

Reageer op artikel:
Deze Marvel-film moet je bekijken voor je ‘Captain Marvel’ checkt
Sluiten