Life

That’s The Spirit: 6 flessen whisky die je nog moet kopen voor de Brexit

Dit is je laatste kans!

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Laat de Brexit niet het einde van jouw whiskycollectie betekenen en ga deze zes flessen nog halen voor het te laat is.

1. Glenmorangie Nectar d’Or

Glenmorangies Nectar d’Or wordt afgewerkt in Sauternes-wijnvaten, wat zorgt voor een zoete whisky met toetsen van citroen, honing en een vleugje gember. Een perfecte afsluiter van een decadente maaltijd.

2. Auchentoshan Three Wood

Het grootste deel van de whisky’s die geproduceerd worden in de Schotse Lowlands zijn speciaal bedoeld op te blenden, toch zijn er ook een paar single malts uit die regio. Een daarvan is de Auchentoshan Three Wood, die zijn naam te danken heeft aan het rijpingsproces. Deze whisky is driemaal gedistilleerd en vervolgens gerijpt in drie soorten vaten; Bourbon, Oloroso en Pedro Ximenez Sherry. Auchentoshan Three Wood is een smaakbom met toetsen van fruit, noten en cacao.

View this post on Instagram

To mix or not to mix?

A post shared by Auchentoshan Whisky (@auchentoshan) on

3. Ardbeg Uigeadail

De Ardbeg Uigeadail is een smokey smaakbom. Zoet en kruidig worden aangevuld door toetsen van honing, koekjes en peper. Een subtiele dosis van chocolade sluit deze smaakervaring af.

4. Glenfarclas 25

Glenfarclas is al sinds 1865 een familiebedrijf. Ze laten hun whisky rijpen in vatten die afkomstig zijn van een Spaanse bodega. De Glenfarclas is een klassieke whisky met aroma’s van fruit, kruiden en een vleugje cacao.

5. Talisker 18

De Schotse eilandjes zijn niet echt gekend voor hun whisky, maar toch zijn er verschillende labels die er indrukwekkende single malts maken. Talisker is sowieso de bekendste, zeker als we kijken naar hun 18 jaar oude whisky. De whisky heeft een zoete smaak met toetsen van karamel en sinaasappel.

6. Springbank 15

Het familiebedrijf Springbank maakt meer dan een uitstekende single malt. Met vijftien jaar ervaring weten ze waar ze mee bezig zijn. Hun Springbank 15 betovert je met een aangename zoete smaak, afgewerkt met toetsen van koekjes, vanille en fruit.

Bron: Fatherly

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


  • Bron:

07-03-2019 - Surinde