Wheels

Ford komt met 400pk sterke elektrische Mustang

Een klassieke muscle car, maar dan elektrisch

Het geluid van een brullende motor blijft magisch, maar we zullen toch aan de stille elektrische auto’s moeten wennen. Gelukkig worden ook in dat segment beesten ontwikkeld, die weliswaar niet blaffen, maar de concurrentie toch stevig in het zand kunnen laten bijten. En zo’n beest is de volledig elektrische Mustang Charge. 

De elektrische Mustang Charge

De meeste elektrische auto’s (op Tesla na) zien er gewoon niet zo denderend uit, ze zijn saai en nietszeggend. De Britse start-up Charge brengt daar verandering in. Met de elektrische Mustang Charge geven ze de liefhebbers van de klassieke muscle car een nieuwe kijk op de toekomst.

Geen snelwegmonster

Voor zij die zichzelf al op roadtrip zien vertrekken met deze puike bolide is er slecht nieuws. Dat is helaas (nog) niet mogelijk. De Mustang Charge heeft een actieradius van maar 200 kilometer, niet al te veel dus. Wel is ‘ie flink pittig: de elektrische Mustang heeft maar liefst 400 pk en zit binnen 3.1 seconden op de 100 kilometer per uur! Brute kracht dus.

Limited edition

Dat deze Ford Mustang bijzonder is wisten we natuurlijk al, maar hij is ook nog eens zeldzaam: van de auto zijn maar 499 exemplaren gemaakt. Je moet dus snel zijn wil je zo’n parel voor de deur hebben staan. En veel geld hebben, want de elektrische Mustang kost je 226.000 eurootjes.

Toch liever de real deal? Kijk dan eens naar deze remake van Steve McQueens Mustang Bullitt.

26-11-2018 - Jutta