Jan
Jan Cars 6 dec 2018

De ultieme droomauto: een Ford GT van puur goud

De een verzamelt postzegels, een ander houdt het liever bij unieke whisky’s. En als je echt goed in het geld zit dan kun je het je veroorloven om auto’s te verzamelen. Maar sommige verzamelobjecten zijn allesbehalve gewoontjes en blinken uit in de collectie. Een voorbeeld? Deze massief gouden miniatuur 2006 Ford GT.

Gouden Ford GT

Wat bezielt iemand om een bescheiden jaarloon uit te geven aan een massief gouden miniatuurauto? Deze Ford GT-modelauto staat op de veilingsite van Sotheby voor een startbedrag van 25.000 dollar. Dit model is vervaardigd uit 18 karaat tweekleurig goud, heeft een geschatte verkoopwaarde van 40.000 dollar en weegt dik anderhalve kilo. Daarbij is hij ook gewapend met functionele rubberen banden.

De ultieme droomauto: een Ford GT van puur goud

Natuurlijk zet je een dergelijk miniatuurmodel niet op de schoorsteenmantel, dat is vragen om problemen. Dit is een statussymbool en een degelijke belegging. De goudprijs stijgt immers nog steeds en met de instabiele koerst van de Bitcoin is het zonder meer een interessante belegging. Dat je vrienden jaloers zijn op je gouden autootje neem je er dan met alle plezier bij.

Wat kun je nog kopen met dat geld?

Of het nu om een miniatuurauto gaat of niet: we hoeven niet te liegen over het feit dat 40.000 dollar veel geld is. Ter vergelijking: je kunt er een leuke echte auto van kopen, of een flinke whiskycollectie. Je kunt er ook heel wat boetes mee betalen in Dubai en een luxevakantie of tien is overigens ook een optie wanneer je deze centen gewoon lekker in je zak houdt. Maar hey, doe vooral wat je zelf wil met je geld, we’re not here to judge!

Een Britse toerist reed in Dubai in vier uur 47.000 dollar aan boetes bij elkaar

Reageer op artikel:
De ultieme droomauto: een Ford GT van puur goud
Sluiten