Noah
Noah Entertainment 10 dec 2019

‘Free Guy’-trailer: Ryan Reynolds speelt in absurde filmversie GTA

‘Free Guy’ is nog het best te omschrijven als een combinatie tussen ‘Wat als’ en ‘Grand Theft Auto’. Met als hoofdvraag: wat als … een willekeurige NPC plots beseft dat hij middenin een computerspel zit? Dat is exact het concept achter de nieuwe film met Ryan Reynolds. 

Ryan Reynolds speelt dus niet de grote gameheld, maar die willekeurige NPC. De beste man is een bankbediende die plots beseft dat hij deel uitmaakt van een game. Hij besluit los te breken van zijn door ontwikkelaars opgedragen dagelijkse sleur en zijn virtuele wereld te redden. From zero to hero, of nu ja: van saaie bankbediende naar held.

De regie is in handen van Shawn Levy, die eerder al ‘Real Steel’ en ‘Night At The Museum’ regisseerde. Hij is ook de producer van ‘Stranger Things’. En als we op de eerste trailer mogen afgaan wordt het een standaard komedie met een twist. De focus van de film ligt op de game-wereld en de absurde logica die we in games heel normaal vinden, maar die in het echte leven tot complete chaos leidt.

Denk: waarom vinden NPC’s het heel normaal dat er overal geschoten wordt? En wat gebeurt er als je de bekende medkit uit games in het echte leven zou gebruiken? Het zijn allemaal vragen die met slim schrijfwerk tot een verrassende komedie kunnen leiden. Of dat ook daadwerkelijk zo gaat zijn, ontdekken we in juli volgend jaar.

Dat deze film niet op Oscars moet rekenen, is vast al wel duidelijk. We hopen echter wel dat ‘Free Guy’ beter wordt dan zijn voorgangers. Wij denken bijvoorbeeld spontaan aan ‘Pixels’, maar die film pakte nogal verkeerd uit. Ook ‘Wreck-It Ralph’ behoort tot hetzelfde genre, en die film gaat al meer de goede richting uit.

Live-action blijft echter een pittige kluif om mee aan de slag te gaan, dus hopelijk slaagt ‘Free Guy’ waar andere films de mist ingingen.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘Free Guy’-trailer: Ryan Reynolds speelt in absurde filmversie GTA
Sluiten