Jutta
Jutta Bikes 10 okt 2019

Deze futuristische e-bike ziet er bijna nep uit – bijna

De meeste elektrische fietsen zien er min of meer hetzelfde uit, terwijl er een paar zijn die duidelijk erg creatieve designers hebben. Tot die laatste categorie behoort het Oslo-model van Karmic, een futuristische e-bike die je meteen terugvindt in het fietsenrek. 

Kruising tussen e-bike en brommer

De Karmic Oslo lijkt op een mix tussen een elektrische fiets en een brommer. Waar de meeste e-bikes uitgerust zijn met een zadel dat we ook van de normale fiets kennen, ziet dat van de Oslo er heel wat comfortabeler uit.

Het zadel is dan ook een stuk langer dan we gewend zijn en lijkt wat dat betreft meer op de comfortabele(re) zitting van een brommer. Verder dankt de elektrische fiets zijn opvallende verschijning aan het minimalistische lage frame en de wielen, die geen spaken lijken te hebben.

Specs

Het geheel ziet er wat cartoonesk uit, maar we lijken wel degelijk met een serieuze elektrische fiets te maken te hebben. De motor van de elektrische fiets geeft je een boost tot zo’n 32 km per uur en komt met drie niveaus aan trapondersteuning (eco, normaal en boost).

Zoals je zou verwachten gaat de batterij wat langer mee als je in ecomodus rijdt en zorgt de boostmodus ervoor dat je weer wat sneller moet opladen. Maar als je een extra batterij hebt, hoeft ook dat geen probleem te zijn.

Zadel met extra opslagruimte

De batterij zou je binnen een halve minuut kunnen vervangen onder het zadel. Daar vind je overigens ook wat extra bergruimte voor kleine spullen. Verder zou de batterij goed zijn voor een actieradius van 32 km en zou dat volgens de makers een realistische schatting zijn.

Ze houden er hierbij rekening mee dat je het “gaspedaal”, dat ook nog bij de fiets hoort, tijdens je rit vaker wel dan niet gebruikt.

Kickstarter-project

Mocht de fiets helemaal jouw ding zijn: je vindt de Karmic Oslo op Kickstarter en kunt ‘m bemachtigen voor een pledge van 1369 euro. Helaas versturen ze de elektrische fiets op dit moment alleen naar Amerika, maar mogelijk komt daar verandering nadat het Kickstarter-project is afgerond.

Als je het in de tussentijd zou willen proberen, zijn er wel manieren om pakketjes die eigenlijk alleen naar de VS worden verstuurd toch in België te ontvangen.

Ga je liever meteen voor een elektrische step? In ons dossier over de e-step vind je alles wat je moet weten. 

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze futuristische e-bike ziet er bijna nep uit – bijna
Sluiten