Jutta
Jutta Stuff 13 nov 2019

Dankzij dit gadget wordt mediteren plots een stuk minder saai

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat ding nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje. Om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om voor jezelf te kopen. Deze week: een gadget om te mediteren en beter gefocust te geraken. 

Veel mensen zijn zich bewust van de voordelen van mediteren, maar hoe goed je er ook door tot rust komt en hoeveel beter je je ook kunt focussen: mediteren klinkt toch vooral heel saai. Insert Muse, een gadget dat mediteren plots een stuk interessanter maakt. Bovendien leert het je focussen, een vaardigheid waar iedereen wel wat meer van zou willen.

Muse

Wat maakt Muse dan zo tof? Het is een soort hoofdband die je hersengolven meet en je live feedback geeft. Klinkt buitengewoon, ziet er vooral suf uit: een plastic tiara die je over je voorhoofd schuift en verankert achter je oren is niet meteen het soort gadget waar je als man mee gezien wilt worden. En toch werkt het.

gadget om te mediteren
Bron: Muse

Muse maakt dus live een EEG van je hersenen en op basis van je mood stuurt de app vervolgens regen-geluiden naar je oortjes, die jij moet gaan controleren met je mind. Wanneer je kalm bent wordt de regen zachter en beginnen er vogeltjes te fluiten. Als je afgeleid of opgedraaid bent begint de regen harder te ruisen. Hoe beter jij je focust, hoe beter je de regen kunt sturen.

Eens je sessie voorbij is, kun je je resultaten bekijken in de app en je voortgang bijhouden.

Je haalt het apparaatje in huis vanaf 170 euro.

Andere apps om tot rust te komen

Vind je dat net wat te duur om te leren focussen, dan kun je het ook proberen met apps. Deze vijf apps helpen je bijvoorbeeld om je smartphone even aan de kant te laten liggen en geef toe dat jij je focus vooral daardoor verliest.

Daarnaast is er nog Brain.fm, die je ook met geluiden naar een goede flow loodst. Dat komt omdat de app is ontwikkeld in samenwerking met componisten en wetenschappers, die muziek hebben gemaakt die echt gericht is op het bereiken van een goede flow en focus. Dat levert je zo’n 200% meer synchroniciteit in hersenactiviteit op vergeleken met andere focusmuziek, beweren de ontwikkelaars.

De muziek wordt aan de hand van artificial intelligence speciaal voor jou gepersonaliseerd, zodat jij productiever wordt dan wanneer je in stilte of juist met andere muziek werkt. Overigens is er niet alleen muziek voor focus, maar kun je ook kiezen voor muziek om te relaxen of in slaap te komen.

Luister je liever naar onze gadgetman op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Emma Salden.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij dit gadget wordt mediteren plots een stuk minder saai
Sluiten