Lesley
Lesley Stuff 4 aug 2019

Is dit eindelijk een legit gadget dat snurken tegen gaat?

Er zijn al heel wat gadgets op de markt die je van je gesnurk zouden moeten afhelpen, maar de meeste daarvan zijn vooral grappig, en niet echt een oplossing voor je probleem (of – let’s face it – voor dat van je lief). Smart Nora lijkt echter wel geloofwaardig. Is dit eindelijk een legit gadget dat snurken tegen gaat?

Smart Nora hoef je niet op je neus te vast te zetten en is ook niet zo’n gadget dat je ‘s nachts lijkt te kelen. Het systeem werkt door het subtiel aanpassen van je slaaphouding. Wanneer je in slaap valt ontspannen de spieren in je hals en nek, waardoor de luchtdoorgang versmalt.

Hierdoor ontstaan er vibraties wanneer je inademt en begin je te snurken. Het Smart Nora-systeem zorgt ervoor dat je hoofd ietwat beweegt, zodat je spieren gestimuleerd worden en de luchtdoorgang minder smal wordt.

Opblaasbaar kussen

Het systeem beweegt je hoofd door middel van een soort kussentje dat je onder je eigen kussen kunt leggen. Wanneer je er klaar voor bent activeer je dat kussen door op de bijbehorende controller te tappen. Wanneer je vervolgens gaat snurken, heeft de controller dat door en wordt het kussen iets opgeblazen of wordt er juist lucht uitgelaten. Hierdoor verander je van houding en spannen de spieren in je nek en hals zich wat aan.

In elke houding slapen

Op deze manier kun je in elke houding in slaap vallen en maakt het ook niet uit op welk gedeelte van je kussen je ligt. Op het moment dat je gaat snurken komt Smart Nora hoe dan ook in actie om snel weer stilte in de slaapkamer te brengen, voordat je partner het heft in eigen handen neemt (wat meestal net iets pijnlijker is).

Je kunt Smart Nora bestellen via de officiële website voor omgerekend 289 euro. Ook bij de Bijenkorf scoor je het gadget voor 319 euro en je krijgt er meteen een handige opbergtas bij om ook op reis je gesnurk in toom te houden.

Lees ook: Deze vrouw maakte een liedje van het gesnurk van haar man en het werd een hit

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Is dit eindelijk een legit gadget dat snurken tegen gaat?
Sluiten