Jutta
Jutta Stuff 6 mrt 2019

Gadgetnieuws: Huawei komt óók met een plooibare telefoon

Onze gadgetman kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelde Benjamin deze week over … 

Xerall X-Tankcopter

Hij kan vliegen, rijden en tegen een stootje en zo maak je met deze drone zowel op de grond als in de lucht de mooiste opnames in HD-kwaliteit. De Xerall X-Tankcopter manoeuvreert ook eenvoudig door smalle ruimtes, waar je met een normale drone niet geraakt.

De vliegende minitank beschikt over een 120°-groothoeklens en een 720p HD-camera, wat héle mooie beelden oplevert. Met de meegeleverde 2,4 GHz draadloze controller of je smartphone kun je de drone bedienen en de bijgeleverde VR-headset voegt nog een unieke laag toe.

Zoals zo vaak is ook deze innovatieve drone een Indiegogo-project dat je kunt backen voor 99 dollar of omgerekend 87,50 euro. Iedereen die zo’n stoere Tankcopter bestelde krijgt het ding in juni aan huis geleverd.

Huaweis opvouwbare smartphone

Nu Samsung een plooibare telefoon heeft gelanceerd was het natuurlijk wachten tot de concurrentie zou volgen en dat is precies wat er gebeurt bij Huawei. De Chinese telecomgigant doet met de Huawei Mat X in ieder geval een serieuze poging om de Samsung Galaxy Fold naar de kroon te steken.

In eerste instantie oogt de Huawei Mate X als een normale smartphone. Het toestel is iets dikker dan je gewend bent, maar is met elf millimeter absoluut hanteerbaar. De Mate X is voorzien van een OLED-scherm van 8 inch (uitgevouwen), ideaal om er prettig mee te werken. Opvallend genoeg is het scherm in de smartphone-vorm 6,6 inch en aan de achterzijde 6,38 inch.

De nieuwe plooibare smartphone is voorzien van Huawei’s Kirin 980-processor en het apparaat kan ook rekenen op een vrij krachtige batterij van 4.500 mAh. Met de 5G-ondersteuning is het ook klaar voor de toekomst, al zul je daar in België nog even voor moeten wachten.

Tesla Model Y komt eraan

Het heeft even geduurd, maar nu is er eindelijk nieuws over de Tesla Model Y. CEO Elon Musk tweette enkele dagen geleden dat de wagen officieel onthuld zal worden op 14 maart.

Heel veel is er nog niet geweten over de auto, maar daar komt binnenkort verandering in. Wat we wel al weten is dat de Model Y efficiënt geproduceerd kan worden omdat de elektrische auto 75 procent van zijn onderdelen deelt met de Model 3. Daardoor verwacht Musk een soepelere productie, zonder de problemen die de Model 3 hebben geteisterd.

Maar goed, terug naar de Model Y. De crossover-SUV zal initieel gebouwd worden in een enorme fabriek net buiten Reno in de Amerikaanse staat Nevada. De massaproductie moet in 2020 van start gaan, uiteindelijk ook in de fabriek die Tesla nu aan het bouwen is in Shanghai, China.

De Polestar 2: Volvo’s antwoord op Tesla’s Model 3

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants. Dit had Benjamin vorige week te vertellen:

Reageer op artikel:
Gadgetnieuws: Huawei komt óók met een plooibare telefoon
Sluiten