Jutta
Jutta Stuff 20 mrt 2019

Gadgetnieuws: gamedienst van Google komt er dit jaar nog

Onze gadgetman kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelde Benjamin deze week over Google Stadia, de streamingdienst voor games die er binnenkort aankomt. 

Maar eerst hebben we het nog over een paar releases van Apple:

De nieuwe iPad Air en iPad Mini

Apple heeft maandag plots twee nieuwe tablets onthuld. De producent uit Cupertino komt met de nieuwe 10.5-inch iPad en de vijfde generatie iPad Mini. De twee modellen worden aangeboden als mid-range alternatieven voor het instapmodel dat vorig jaar het daglicht zag. Daarbij vervangen ze de 10.5-inch iPad Pro in een lagere prijsklasse.

nieuwe-ipad-mini-met-apple-pencil-334x307

En nieuwe iMacs

Apple leverde de 21-inch iMac voorheen altijd met vier cores en daar moest de gebruiker het mee doen. Met de iMac 2019 is het mogelijk om uit te breiden naar zes cores, wat de desktop volgens Apple zo’n 60% sneller maakt. Daarnaast beschikt de nieuwe iMac over nieuwe Radeon Pro graphics, wat zorgt voor 80% betere performance.

nieuwe iMac

Google Stadia: Netflix voor gaming

Het belangrijkste nieuws is echter de gamingdienst van Google. Als het aan Google ligt kun je dit jaar je PS4, Nintendo Switch en Xbox op een zoekertjessite dumpen. De reden: gamen doe je anno 2019 niet meer met die hopeloos verouderde apparatuur, maar met behulp van Google Stadia.

Googles nieuwste parapaardje heet Stadia en is simpelweg een online gamingplatform dat rechtstreeks is gebouwd op het Google Cloud-systeem. De games worden in real-time gestreamd naar hun eigen browser Chrome. Niks downloaden dus, niks installeren. Het is een kwestie van klikken en gamen. In amper vijf seconden ben je klaar, of zoals Google het verwoordt: “De toekomst van gaming past niet meer in een doos”.

Je hoeft overigens niet in te leveren op kwaliteit, maar hebt wél een aparte controller nodig, die Google zelf aanlevert. In de nabije toekomst zou het ook mogelijk worden om met andere controllers te werken.

Google Stadia

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants. Dit had Benjamin vorige keer te vertellen.

Gadgetnieuws: Huawei komt óók met een plooibare telefoon

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Gadgetnieuws: gamedienst van Google komt er dit jaar nog
Sluiten