Jutta
Jutta Stuff 22 mei 2019

Gadgetnieuws: Huawei krijgt zware klap en Google Glass komt er nu écht

Onze gadgetman kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelt Benjamin deze week over de Amerikaanse ban voor Huawei, en over de eerste echte Google Glass. 

Huawei is niet zo blij

Vorige week zorgde de Amerikaanse president Donald Trump ervoor dat Chinese bedrijven geen zaken meer kunnen doen met bedrijven uit Amerika. Het resultaat was dat Google, tegen haar eigen zin, de Android-licentie van Huawei introk. Een actie die gevolgd werd door chipfabrikanten als Intel en Qualcomm.

De huidige toestellen van het bedrijf voelen daar weinig van, maar het heeft wel degelijk invloed op de toekomst van Huawei. Het spreekt voor zich dat Huawei hier niet blij mee was, want zo krijgt de producent in de toekomst alleen nog maar toegang tot het Android Open Source Project, de meest eenvoudige versie van Android.

Belangrijke updates voor het besturingsysteem en toegang tot Google Apps zitten niet inbegrepen in deze versie. Dat zorgt er dus voor dat applicaties als Google Drive, Photo’s en Gmail onbereikbaar worden voor de nieuwe Huawei-smartphones. Daarbij zou toegang tot de Google Play Store volledig ontzegd worden.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten echter alweer een toegift gedaan en krijgt Huawei een licentie van drie maanden om toch verder handel te drijven met Amerikaanse bedrijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Google Glass kondigt nieuwe AR-headset aan

Google heeft de grote opvolger van een van hun meest besproken experimenten aangekondigd. Het gaat om de Google Glass Enterprise Edition 2. Zoals de naam al doet vermoeden is deze Augmented Reality-headset bedoelt voor het bedrijfsleven en dus niet voor de algemene consument.

Het grote idee achter de AR-headset is dat werknemers op de werkvloer voorzien kunnen worden van extra informatie. Dit zou niet alleen het werk gemakkelijker kunnen maken, maar ook efficiënter.

Wat het design van de bril betreft: die beschikt over een doorzichtig scherm met een resolutie van 640 x 360 pixels. Aan de voorkant van de bril zit een 8 megapixel-camera. Dat is 3 megapixel meer dan bij de eerste editie van de Google Glass. Ook wat de batterij betreft is er vooruitgang: er zit nu een 820mAh batterij in plaats van een 780mAh.

De eerste editie van de Google Glass werd nooit op de markt gebracht en eerder beschouwd als experiment. In 2015 kwam het project – dat wél gericht was op de consument – ten einde, omdat er grote zorgen heersten wat privacy betreft.

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Gadgetnieuws: Huawei krijgt zware klap en Google Glass komt er nu écht
Sluiten