Jutta
Jutta Stuff 15 mei 2019

Gadgetnieuws: Nike gaat je schoenmaat meten met augmented reality

Onze gadgetman kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelt Benjamin deze week over de nieuwe Google-diensten die er dit jaar aankomen en over de slimme schoenmatenmeter Nike Fit. 

Voeten scannen met Nike Fit

Volgens Nike zijn de gangbare schoenmaten gebaseerd op verouderd systeem dat een grove vereenvoudiging zou zijn van een complex probleem. Tegenwoordig zou het allemaal een stuk beter kunnen en daarom introduceert het bedrijf binnenkort Nike Fit om je te helpen de perfecte maat te vinden voor elke (Nike-) schoen die je koopt.

Nike Fit wordt een toevoeging aan de app van het merk. Nike beschrijft de feature zelf als een nieuwe scanoplossing, die een gepatenteerde combinatie gebruikt van computervisie, data wetenschappen, machine learning, kunstmatige intelligentie en aanbevelingen algoritmes. Dat is een hele mond vol, maar het betekent dat de app een scan van je voeten maakt met behulp van je smartphonecamera.

Google I/O 2019: dit staat ons te wachten

Van dinsdag 7 mei tot en met donderdag 9 mei 2019 vond het Google I/O-evenement plaats. Net zoals ieder jaar trapte Google het zelf af met de grootste aankondigingen voor het komende jaar.

  • Android Q beta 3 rolt uit

Net als vorig jaar heeft Google de beta van Android Q uitgebreid. Zo is het besturingsysteem niet alleen maar op de Pixel-toestellen te downloaden, maar ook op maar liefst vijftien smartphones van andere producenten. Ook focus mode, dark mode en smart reply werden toegevoegd aan het systeem, dat nog voor het einde van dit jaar uitgebracht wordt.

Google android Q
  • De Nest Hub Max

Google kondigde aan dat de Home-producten volledig onder Google Nest gaan vallen, waarop meteen de gloednieuwe Nest Hub Max werd onthuld. Het apparaat is een ultieme combinatie van de een beveiligingscamera, een smart display en een luidspreker in een compact apparaat. Vooral de camera is een enorme upgrade. De Nest Hub Max verschijnt tijdens de zomer van 2019.

  • Pixel 3a en 3a XL zien het daglicht

Google laat Apple en Samsung zien hoe een Lite-smartphone hoort te zijn. De producent komt met de goedkopere variant van de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Google behoudt de kwaliteit van de camera, de behuizing en de software. Daarnaast is het toestel qua specs bijna gelijk aan de normale pixel, al moet het toestel het werk wel met een kleinere chip (Snapdragon 670) doen.

Pixel 3a en 3a XL zien het daglicht

Zo zijn de a-toestellen bijvoorbeeld niet in staat om draadloos op te laden, zijn ze niet waterdicht en ontbreekt de wide angle-selfiecamera. Het is simpelweg de kwaliteit van de Pixel 3 (XL), zonder de premium features en aan een goedkopere prijs van 399 euro.

  • Chrome feature naar Google Maps

Een van de meest populaire features van Chrome is zonder enige twijfel de incognito-modus en die wordt nu ook beschikbaar voor YouTube en Google Maps, zowel in de app als op de website. Je locatie en activiteit zullen automatisch (tussen de drie en achttien maanden na gebruik) gewist worden, da’s (ietsje) meer privacy.

  • Opvouwbare Pixel-smartphone

Mario Queiroz, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Pixel smartphones, heeft bevestigd dat de producent bezig is met een opvouwbare Pixel. Google is wel van plan om hier alle tijd voor te nemen, want de Galaxy Fold van Samsung heeft bewezen dat de eerste zijn niet altijd het beste is.

Reageer op artikel:
Gadgetnieuws: Nike gaat je schoenmaat meten met augmented reality
Sluiten