Jutta
Jutta Stuff 26 jun 2019

AliExpress gadgets: een jas met ingebouwde ventilator en een effectieve muggenlamp

De algemene opvatting over AliExpress is dat je er vooral brol vindt en dat gaan wij niet tegenspreken. Maar goed, voor de prijs moet je het niet laten en soms vind je er iets dat toch de moeite is. Zo koop je er een verkoelende jas voor de zomer, en een efficiënte muggenlamp. 

Verkoelende jas met ingebouwde ventilator

Een jas zul je met dit warme weer niet meteen willen aantrekken, tenzij het er eentje is die je tegen de zon beschermt én die tegelijk verkoelend werkt. Dat klinkt niet meteen als iets dat je zo in de winkelrekken vindt, maar op AliExpress natuurlijk wel.

De jas, die je voor 39,80 euro scoort, is beschikbaar voor mannen en voor vrouwen, en hij komt in verschillende kleurtjes. De ademende stof beschermt je tegen de felle zon en ook nattigheid krijgt geen kans omdat het ding waterproof is. Het is een jas, weet je wel.

Wat dit ding dan wel onderscheidt van alle andere jassen? De ingebouwde ventilator met zeven bladen, die voor 360 graden verkoeling zou moeten zorgen. De mate van verkoeling kun je nog enigszins regelen, aangezien er drie snelheden zijn om uit te kiezen. What a time to be alive. 

Ee andere muggenlamp

AliExpress verkoopt uiteraard ook muggenwerende gadgets en deze muggenlamp is er daar een van. Ze werkt net zoals ieder ander apparaat dat beestjes probeert te lokken met blauw licht. Wat ze niet doet is de muggen elektrocuteren, waardoor je dus niet met zo’n knetsend apparaat in huis zit.

De lamp begint te zuigen wanneer de muggen in de buurt van het blauwe licht komen en trekt ze zo naar binnen. Vervolgens zitten ze onderaan het apparaat vast en drogen ze uit. Aan de onderkant van de muggenlamp zit verder een klep om de ongelukkige beestjes na een tijdje uit de lamp te verwijderen.

Dit systeem heeft een paar voordelen ten opzichte van het elektrocutiesysteem. Zo ontsnappen ook hele kleine beestjes niet omdat de luchtstroom ze naar binnentrekt. De hele grote – die niet zomaar doodgaan van een elektrisch schok – maken ook geen kans. Nog een voordeel? De prijs: voor 8,52 euro ben je stijlvol muggenvrij deze zomer.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
AliExpress gadgets: een jas met ingebouwde ventilator en een effectieve muggenlamp
Sluiten