Noah
Noah Entertainment 6 okt 2019

Trauma’s: bedenker ‘Game of Thrones’ reageert eindelijk op het laatste seizoen

Ondanks de gescoorde Emmy’s werd de finale van ‘Game of Thrones’ nu niet bepaald goed ontvangen door de fans. Ook voor George R.R. Martin, de bedenker van ‘Game of Thrones’, was de productie van de hitshow soms een moeilijke klus.

George R.R. Martin en ‘Game of Thrones’

Tijdens een interview met Fast Company was de schrijver verassend eerlijk over de conflicten die tijdens de samenwerking met HBO ontstonden. Het laatste seizoen was ook voor hem moeilijk: “Het kan … traumatisch zijn. Want soms matcht hun creatieve visie niet met jouw creatieve visie, en dan krijg je het beroemde verhaal van creatieve meningsverschillen, wat leidt tot een hoop conflicten.”

Nadat de show de boekenserie van George R.R. Martin inhaalde, kozen de showrunners grotendeels hun eigen pad. Oftewel: hoe zij een einde aan het verhaal breidden sloot niet per se aan op hoe Martin dat in de boeken gaat doen.

“Het laatste seizoen is niet compleet trouw aan het bronmateriaal. Dat snap ik wel, anders had het nog vijf seizoenen geduurd. Je krijgt vreemde dingen zoals de bemoeienis van de studio of het netwerk, die met iets op de proppen komen dat niks met het verhaal te maken heeft: “Dit personage is erg populair onder kijkers, dus laten we veel meer met hem of haar gaan doen.”

Ondanks de woede van fans wist het laatste seizoen van Game of Thrones maar liefst 32 Emmy Awards te scoren, waaronder een bekroning op het acteerwerk van Peter Dinklage.

Kit Harington reageert op kritiek

Vooral diehardfans hadden het moeilijk met het einde. Het ophef was online zelfs zo groot dat showrunners David Benioff en D.B. Weiss conferenties cancelden. Sterker nog, een petitie om het achtste seizoen opnieuw te maken met dit keer ‘competente schrijvers’ wist online zelfs 1,7 miljoen handtekeningen te scoren.

Jon Snow-acteur Kit Harington toont allesbehalve begrip voor die kritiek, zo blijkt uit een interview met Esquire:Whatever critic spends half an hour writing about this season and makes their [negative] judgement on it … they can go fuck themselves. ‘Cause I know how much work was put into this.”

“Ik weet hoeveel werk hieraan is besteed. Ik weet hoeveel mensen hierom geven. Ik weet hoeveel druk mensen op zichzelf uitoefenen en ik weet hoeveel slapeloze nachten het opgeleverd heeft voor de mensen die aan de show werken. Omdat ze er zoveel om gaven. Omdat ze om de personages gaven. Omdat ze om het verhaal gaven. Omdat ze mensen niet teleur wilden stellen.” Ook Sophie Turner, die Sansa Stark speelde, bestempelde de petitie in kwestie als ‘respectloos’.

Lees ook: 5 dingen die we al weten over ‘Bloodmoon’, de ‘Game of Thrones’-prequel

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Trauma’s: bedenker ‘Game of Thrones’ reageert eindelijk op het laatste seizoen
Sluiten