Entertainment

8 ‘Game of Thrones’-afleveringen die je moet herbekijken voor seizoen 8 begint

Winter is coming

Binnen twee maanden krijg je eindelijk een antwoord op de vraag die de wereld al jaren bezighoudt: wie mag er op de IJzeren Troon zetelen? Was het je goede voornemen om de voorbije zeven magistrale seizoenen van ‘Game of Thrones’ nog snel even te bingen, maar heeft de vroege lentezon daar een stokje voor gestoken? Voor mannen met iets minder tijd is er dit lijstje: de acht belangrijkste afleveringen om helemaal mee te zijn met het achtste seizoen. 

1. ‘Winter is Coming’ – Seizoen 1, aflevering 1

Om er helemaal terug in te komen keer je terug naar het prille begin, waar de White Walkers op je worden afgevuurd, de Starks worden geïntroduceerd en de grote vete tussen hen en de Lannisters wordt ontketend wanneer Jaime Brain uit het raam gooit.

game of thrones herbekijken

2. ‘Baelor’ – Seizoen 1, aflevering 9

De politieke vete van Westeros begint pas echt wanneer Ned Stark wordt onthoofd door Joffrey Baratheon – tegen het advies van zijn moeder Cersei in. Ned werd gezien als een van de protagonisten van het eerste seizoen, en toen hij het loodje legde, werd duidelijk dat ‘Game of Thrones’ er niet voor terugdeinst om publiekslievelingen om te brengen.

game of thrones herbekijken

3. ‘Blackwater’ – Seizoen 2, aflevering 9

Kijk toe hoe de Tyrells een alliantie vormen met de Lannisters en Tyrion een leger leidt om King’s Landing te verdedigen tegen de troepen van Stannis Baratheon. Deze aflevering geeft je meer inzicht in de beweegredenen van de Lannisters én toont hoe episch de gevechten in ‘Game of Thrones’ kunnen zijn. Meer van dat in het laatste seizoen graag.

game of thrones herbekijken

4. ‘The Rains of Castamere’ – Seizoen 3, aflevering 9

Deze aflevering draait volledig om The Red Wedding, en hoewel je vast mixed feelings hebt over de wreedste aflevering in de geschiedenis van ‘Game of Thrones’ is het een heel belangrijke episode om opnieuw te bekijken. Neds oudste zoon, Robb Stark, wilde zijn vader wreken, maar werd vroegtijdig gestopt door een pact tussen de Lannisters en Walder Frey – en het resultaat daarvan ken je (helaas).

game of thrones herbekijken

5. ‘The Lion and the Rose’ – Seizoen 4, aflevering 2

Opnieuw een trouwfeest, opnieuw een opvallende dood – al ga je deze leuker vinden dan de vorige. Joffrey en Margaery geven elkaar het jawoord, maar lang kan ze niet van haar bruidegom genieten, want de sadistische koning komt (eindelijk) aan zijn einde nadat hij vergiftigd wordt op zijn eigen trouwfeest.

game of thrones herbekijken

6. ‘Battle of the Bastards’ – Seizoen 6, aflevering 9

Valt het op dat seizoensfinales meestal vrij belangrijk zijn voor de plot? Wij klagen niet, want ze zijn meestal ook vrij episch om te zien. Op het einde van het zesde seizoen nemen Jon en Ramsay Bolton het eindelijk tegen elkaar op en krijgen de Starks Winterfell opnieuw in handen.

game of thrones herbekijken

7. ‘The Spoils Of War’ – Seizoen 7, aflevering 4

Arya keert terug naar Winterfell en toont in deze aflevering nog maar eens wat ze waard is. Ook Jaime toont voor de eerste keer zijn heroïsche kant wanneer hij een speer naar Daenerys werpt in een poging een einde te maken aan haar rebellie.

game of thrones herbekijken

8. ‘The Dragon and the Wolf’ – Seizoen 7, aflevering 7

De seizoensfinale van het voorbije seizoen herinnert ons er nog maar eens aan dat seizoen acht één grote oorlog wordt. De bloedlijn van Jon Targaryen wordt blootgelegd en Arya en Sansa slaan de handen in elkaar om Littlefinger te vermoorden. Mocht het nog niet duidelijk zijn: brace yourselves, because winter is here. 

game of thrones herbekijken

Val je na het achtste seizoen sowieso in een zwart gat? Gelukkig zijn er alternatieven.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


26-02-2019 - Lesley